• Forsiden
 • Nyhetsarkiv
 • Arrangementskalender
 • Portretter
 • Ilseng-Quiz

 • Velkommen til Ilseng
 • Flotte bygninger
 • Gammalt fra Ilseng
 • Hvor på kartet er Ilseng?
 • Transport

 • Badeplasser

 • Rotli barnehage
 • Musikkbarnehage
 • Breidablikk barneskole
 • Flere skoler...

 • Band på Ilseng
 • Kor
 • Kulturskolen

 • Om internettsiden
 • Kroglund Media
 • Kontakt oss

Fototips
Her kommer en del fototips
Les mer... [ 17.03.22 16:07 ]

Miljøagentene i Stange
Lokallag for Stange. Her kan du lese om hva som foregår i lokallaget i Stange. Kerste Nitter er kontaktperson.
Tlf: 917 33 270 E-post: kerste@innerlife.no
Les mer... [ 22.11.19 12:30 ]


Boligtomter Ilseng
Ilseng har en rekke boligtomter/prosjekter. Her er noen
Les mer... [ 29.08.14 21:18 ]

Fiber på Ilseng i høst 2012

Les mer... [ 30.03.12 08:21 ]

Ilseng Gård
Les mer... [ 06.07.08 13:35 ]

Ord fra Erik

Les mer... [ 08.06.08 22:42 ]

Hagastua Fritidsgård




Pensjonistene vil på nett

Publisert av Hans Kroglund [05.07.09 14:06]
Utskriftsvennlig side

Vi traff Ragnhild og Oskar Petersen som var ferdig med gåturen tidlig på lørdag morgen. Vi ble minnet på at Ilseng Pensjonistforening har bestilt hjemmeside for nå vil Oskar ut på nett.



Nå vil de på nett og fortelle andre som ikke har oppdaget hvor fint det er å være med i Ilseng Pensjonistforening.

Tidlig i juni hadde pensjonistene sommertur til Bornholm og ved santhanstider sommeravslutning på Vegards Kafe på Ilseng Samfunnshus med 80 deltagere.

Ilseng.net ønsker de velkommen til å ha en hjemmeside under denne felles porttalen og skal i løpet av sommeren få dette i orden.

Referat fra sommeravsluting på Ilseng Samfunnshus 2009
Det er nærmest blitt en tradisjon at Ilseng Pensjonistforening har sommeravslutning med grillfest ved sankthanstider. Løten pensjonistforening ble denne gang invitert til sammenkomsten på Ilseng.
12 pensjonister fra Brenneriroa, Ådalsbruk og Løten sentrum, i tillegg til 68 personer fra Ilseng samlet seg etter hvert i Ilseng Samfunnshus. Leder Oskar Petersen kunne derfor ønske 80 personer velkommen til grillaften.
I det fine været foregikk grillingen ute, mens det i storsalen var satt opp langbord og dekket på til 80 stk. Det var en rolig og avslappet stemning i salen mens vi hygget oss med grillmat og vakker sang og musikk av Bente Engelberg og Kjell Søby.
Det var ikke spart på noen ting av mat og drikke, kaffe og kaker ble det senere på kvelden.
Før loddsalget orienterte Oskar bl. annet om fremtidig virksomhet på Ilseng Samfunnshus.
Den fine musikken innbød til dans og særlig deltagerne fra Løten var flinke til å synge og danse. Det var stor enighet om at foreningene bør ha flere fellesmøter i tiden fremover. Før festen ble avsluttet takket Oskar for underholdningen, fremmøte og ønsket deltagerne vel hjem.

Sekretæren



ILSENG PENSJONISTFORENINGS TUR TIL BORNHOLM JUNI 2009
Ilseng Pensjonistforening arrangerte tur til Bornholm med avreise fra I1seng Samfunnshus klokken sju torsdag 11.06.09. 30 glade og forventningsfulle passasjerer satte seg på bussen, noen grudde seg kanskje litt med tanke på den lange dags etappen vi hadde foran oss. Men med flere stopper underveis og med en rolig og fin bussjåfør kom vi fram uten problemer. I Ystad kjørte vi om bord i ferga som skulle ta oss over til Bornholm. Her fikk vi servert en aldeles nydelig middag. Vel i land i Rønne kjørte bussen oss til hotellet hvor vi gikk tidlig til ro etter en lang og begivenhetsfull dag.
Dag 2 startet med et forrykende uvær med regn og vind. Ferga over til fastlandet ble innstilt. Men vi startet på en rundtur på den nordlige enden av øya. En lokal kjentmann kom til hotellet og skulle vise oss severdighetene. Vi fikk se havet i opprør og bussen stoppet sa vi kunne ta bilder. Lokale folk fortalte at de hadde ikke hatt slikt uvær på 20 år, sa det var litt av en opplevelse. Den første severdigheten vi skulle besøke var Hammershus Borg, men denne la på en topp, og her regnet og blåste det enda mer, sa vi kom oss fortest mulig inn på kafeen ved foten av toppen. Guiden fortalte oss om stedet, og vi oppdaget at vi hadde fatt en guide som kunne sin historie. Han fortalte oss også at han hadde vært forstander på høyskolen på stedet , og at han var historiker, sa det var vel ikke rart at han kunne leksa si.
Deretter gikk turen til Gudhjem hvor vi spiste lunsj eller frokost som danskene kalte det. Her var det bl.a. røkt sild på bordet som er en av Bornholms spesialiteter.
På Bornholm hadde de fire rundkirker og vi besøkte den største av dem, Østerlarskirken. Den var veldig spesiell, bygget rundt som den var .Etterpå besøkte vi langkirken i Aakirkebyen som hadde vanlig fasong og som også var veldig fin. Dagen endte med middag på hotellet og koselig samvær i baren.

Dag 3 startet vi ikke før klokken 10 fra hotellet. Dette gjorde at de sprekeste rakk a gå en tur for vi startet på dagens program. Den dagen sto den sørlige delen av øya for tur. Første stopp var en gard drevet av tre søstere som var halvt norske. De hadde en fantastisk hage og inne hadde de butikk hvor de solgte brukskunst. Neste stopp var Svaneke hvor det var torgdag med salgsboder og musikk på torget. Her fikk vi tid til å gå rundt som vi hadde lyst til. Det var bade glassblåseri med utsalg og forskjellige andre butikker med bl.a. keramikk og smykker. Neste stopp var sjokoladefabrikken hvor det var fristelser for noen hver.
Lunsjen ( eller frokosten) fikk vi på Gadegård vinery, hvor det ble mat og vinsmaking. Etter maten fikk vi se produksjonslokalet og eieren fortalte oss om prosessen med a lage vin. Garden hadde også lisens for a lage wiskey og brandy. Utsalg hadde de også slik at vi kunne m kjøpt av gardens produkter. Deretter var det hjem til hotellet for a slappe litt av for middag og sosialt samvær.
Hvis du kjører bil rundt Bornholm sa kjører du 125-km, hvis du gar innom alle kriker og kroker er den 150 km rundt.

Dag 4 startet hjemreisen. Heldigvis hadde havet roet seg og været var fint, slik at vi kom over til Ystad uten problemer. Så kjørte vi til den ytterste spissen av Skåne. Her stoppet vi på et sted med utstillinger, brukskunst, loppemarked, underholdning og kaffe, så kjørte bussen videre over brua og gjennom en tunnel fram til København. Vi kjørte direkte til ferga som skulle ta oss med hjem til Norge. Her fikk vi middagsbufeet og spiste oss gode og mette. Etter maten gikk noen og la seg mens andre samlet seg på en bar der det var litt underholdning, musikk og dans.

Dag 5 startet med frokost på båten, og deretter skulle de siste innkjøp gjøres i taxfree butikken. Vi kom til Oslo tidlig på formiddagen og startet på siste etappen hjem. Etter en stopp på Nebbenes gikk turen til Romedal og Ilseng, hvor vi kunne si takk for turen til en gjeng fornøyde turister.
Referent A.S.

Årsberetning for Ilseng Pensjonistforening 2008.

Ved årets slutt hadde Ilseng Pensjonistforening 83 medlemmer, en nedgang på 3 medlemmer fra året før .Interessen for foreningen er fortsatt stor, og mange av foreningens medlemmer møter fram på turer og møter og andre sammenkomster.

I likhet med tidligere er alle medlemsmøter avholdt i Ilseng Samfunnshus.
Styret og andre tillitsvalgte.
Leder Oskar Petersen
Nestleder Astri Skjønsberg
Kasserer Arvid Hagelund
Sekretær Bemhard Høiberget
Styremedlem Reidar Stubberud
Varamedlem Solveig Wilson
Carol Stubberud
Astrid Stenhaug
Sverre Wilson (leder)
Ragnhild S. Petersen
Solveig Hansen.
Representant for Ilseng Samfunnshus: Sverre Wilson.
Ovenstående har fungert etter årsmøte i februar 2008.

Medlemsmøter i kalenderåret 2008.
Medlemsmøte 31. januar: 34 personer tilstede.
Utlodning innbrakte kr .1784,-
Gjest: Finn-Age Løvlien. Underholdning av Kveldstrall.

Årsmøte 28. februar: 50 personer tilstede. Møte ble åpnet med ett minutts stillhet i anledning medlemmer som siste året gikk bort. Leder og sekretær ble valgt til å lede og referere mote. Årsberetning og regnskap ble godkjent.
Underholdning av Bjørn Hansen. Utlodning innbrakte kr. 2000,-

Medlemsmote 27. mars: 42 personer tilstede.
Utlodning innbrakte kr. 1815,-
Underholdning av Åsspretten.

Medlemsmøte 24. april: 53 personer tilstede.
Utlodning innbrakte kr. 1976,50
Gjest: Per Ottinsen. Kr .4000,- i gave fra Sparebanken.
Underholdning av Jan Arne Berg og Steinar Kjeverud.

Medlemsmote 29. mai: 52 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr.2203,-
Underholdning av seniordansere fra Stange. Gjester Karin B. Olafsen og Asbjøm Olafsen.
Medlemsmote 26. juni: 45 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr. 1689,-
Underholdning av Bjørn Spillemann.

Medlemsmote 28. .august: 53 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr .2045
Underholdning av Bjørn Spillemann.

Medlemsmote 25. september: 45 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr. 1615,-
210 personer hadde meldt seg på til eldredagen. Underholdning av Anne Grethe og Bjørn.

Medlemsmote 30. oktober: 44 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr. 2120,-
Underholdning av Kveldstrall.

Medlemsmote 27. november: 29 personer tilstede.
Loddsalget innbrakte kr. 1210,-
56 personer var påmeldt tiljulebord. Underholdning av Arnfinn Rasmussen og Magnhild Lersveen.

Styremøter og deltakelse i andre møter .
Det er i alt avholdt 10 styremøter, og den viktigste oppgaven har vært å plan1egge medlemsmøter, årsmøte og andre sammenkomster. I tillegg har en brukt mye tid på å gjennomgå skriv som er kommet til foreningen.
Leder og sekretær deltok på årsmøte i HPF på Rica Hotel, 5 og 6 mars.
Leder, nestleder og sekretær deltok på samrådingsmøte i Åsbygda 26. mars.
Nestleder og sekretær deltok på ledersamling på Vinger Hotell i Kongsvinger 15 og 16 oktober.
Leder, kasserer og sekretær deltok på fellesmøte på Ilseng, 23. oktober .

Turer, kurs og andre sammenkomster .
I tiden 14. ti1 28. april ble det arrangert datakurs på Breidablikk hvor flere av foreningens medlemmer deltok. Instruktør var Finn-Åge Løvlien. Kurset var vellykket.
Leder, kasserer og sekretær deltok på regionkurs på Ilseng 16. april. Forelesere var Løvlien og Petlund.
Trim, trivsel og sosialt samvær har en hatt på samfunnshuset hver tirsdag.
Frammote opptil 24 personer. Instruktører har vært Ragnhild S. Petersen og Marit Lund.
Sommerturen gikk til Värmland og Østerland i tiden 19 ti122 juni. Turen kom i stand ved samarbeide mellom Ilseng og Løten pensjonistforeninger. 49 pensjonister deltok. Vi besøkte blant andre Klæsbols Linneveveri, Gøta Kanal og Kolmorden dyrepark. Vi hadde :fint vær, og det ble en minnerik og bra tur.

Høstturen gikk med Per Arnes bussreiser til OL-museet og Sigrid Undsets hjem, Aulestad og Glomstad. 40 pensjonister deltok. Været var fint på ettermiddagen, slik at det ble en fin opplevelse å kjøre vegen over fjellet.
Alle pensjonistforeningene i Stange samarbeidet om arrangering av Eldredagen. I. oktober. Ilseng og Åsbygda pensjonistforeninger hadde hovedansvaret. Det ble en minnerik kveld med kjempestort frammøte og trangt om plassen i samfunnshuset på Ilseng.

Mange pensjonister deltok på handletur til Charlottenberg, 14. november.
Torsdag II. desember hadde foreningen julebord på Ilseng Samfunnshus hvor 58 pensjonister deltok. Det ble servert all slags godjulemat og Mjøstoradera spilte opp til dans.
Tredje juledag samlet 36 pensjonister seg til hyggetreff og kaffe og blotkake i Samfunnshuset på Ilseng. Underholdning av Kristin Maagaard og Tom Hagensen.
Diverse.
Foreningens økonomi er meget god.
Foreningens beholdning pr. 1.januar 2009 var på kr. 277609,77 .Overskuddet i 2008 var pa kr. 102190,15.
Mange medlemmer har i aret som er gatt gjort en stor innsats til beste for
foreningen. Ilseng Pensjonistforening er preget av stor trivsel og godt
samarbeide. Styret håper at dette vil fortsette, og takker for året som er gått.

Styret



Medlemsmøte 27.november 2008
Årets siste medlemsmøte ble avholdt torsdag 27.11.08. Leder Oskar Petersen ønsket de fremmøtte velkommen, sakslister og protokoller ble opplest og godkjent.
Lederen tok for seg innkomne skriv og kunne opplyse at det var kommet et hyggelig brev fra Lotteri-og Stiftelsestilsnet.
De nye vedtektene for Samfunnshuset og møteprotokollen fra eldrerådet i Stange ble gjennomgått. Fra Lyshaven forelå opplysninger om muligheter for julehandel og fra Ilseng Sangforening var det innbygelse til sangkveld på Ilseng 26.01.09.
Norges Pensjonist Forening (NPF) hadde sendt brev om krafttak mot keft, og den nye samarbeidsavtalenmellom NPF og Fagforbundet var også kommet.
Marit Lund hadde sendt foreningen et takkekort hvor hun takket for oppmerksomheten på 75-års dagen. Fra Vegards Kafe ble det opplyst om åpnet julebord den 20 desember.
Julebord for mdlemmerblir den 11 desember med fremmøte kl. 17.00. Foreløpig er 56 stk påmeldt.
Det blir også sammenkomst for medlemmer 3.juledag kl. 11.00 slik som i fjor.
Både før og etter underholdt Arnfinn Rasmussen og Marit Lerseen med historier, vitser, musikk og sang. Den nye kafedriveren av Samfunnshuset fortjener ros for grei servering av kaffe og kaker.
Vi avsluttet som med å danne ring og sang "La oss leve for hverandre".
Lederen takket for variert underholdning, for fremmøte og ønsket oss vel hjem.

Sekretæren


<<Tilbake

 • Lions Romedal
 • Lagråa boligfelt
 • Ilseng Samfunnshus
 • Ilseng Vel
 • Ilseng Idrettslag
 • Ilseng Fritidsklubb
 • Ilseng Sangforening
 • Toril Støa Karseth
 • Ilseng Arbeiderlag
 • Stiftelsen Grobunn
 • Ilsengstiene
 • Starene + natur på Ilseng
 • 1. Romedal Speidergruppe
 • Ilseng Pensjonistforening

23.04.24
Lunch ved gapahuken Bjørby

27.04.24
Lions tulipanaksjon

11.05.24
Ilsengløpet 2024

12.05.24
HHT fellestur Ilsengstiene 10 år


>>Se hele arrangementskalenderen...




Ilsengreklame videoer
Her kommer det forhåpentligvis mange videoer om og fra Ilseng.
Les mer...

Ilseng fengsel Utbygging
Her vil vi lage en "blogg". De nyeste opplysningene ligger øverst
Les mer...

Ilseng i utvikling
For å beholde barnehage, skole, butikk, Samfunnshus og Ilseng IL med Ilsengstiene, må det bygges flere boliger på Ilseng. Reguleringsplanen i Stange kommune har satt av mange gode områder for utvikling av boliger på Ilseng.
Les mer...

Brosjyre Ilseng 2019
Stange kommune deler ut kr 30.000 til profileringstiltak til hver av grendene i Stange. Ilseng vil lage en brosjyre
Les mer...

Forum Ilseng

Les mer...

Her er noen fcacebookgrupper for Ilseng
Les mer...

Ny skolerunde 2021
Etter den omfattende og opprivende skoledebatten i 2017, lovet Stange kommune at det ville ta mange år før skolestruktur kom opp igjen. Det tok bare 4 år.
Les mer...

Breidablikk reddet 22.03.17
Rådmannen vil utrede om barneskolene i Romedal skal slås sammen
Les mer...

Breidablikk FAU

Les mer...

Stange Bygdenes Musikkforening
Les mer...

Romedal bygdekvinner
Les mer...

Vallset Kulturstier +++mer
Les mer...

Romedal og Vallset Menighet
Les mer...

Romedal BU
Les mer...

Nærmiljøsentralen i Romedal
Les mer...

Romedal Lions klubb
Les mer...

4H Dalarom
Les mer...

100 års feiring
ledig h
Les mer...

Rosett Ungdomskor
Les mer...





 









Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006