Tirsdag 20. Mai dro Ilseng til det flotte anlegget på Presterud for å måle krefter med Storhamar FUTH 97. For å se hvordan det gikk

Mads Engen, Simen Wennberg Pedersen, Marius Brattberg Lund, Marit Brattberg Lund, Marcus Deflon, Sander Deflon, Sander Grønnvold, Ole Iversen, Jens Kristoffersen.

Storhamar FUTH 97 – Ilseng FUTH (1-3) 6-5
Storhamar FUTH: 23, 33, 34, 39, 41, 58
Ilseng FUTH: 3 Marit, 7 Marcus, 30, 31, 33 Sivert

Kamprapport :
Kampen startet i et høyt tempo med en Storhamar sjanse nesten umiddelbart etter avspark. Ilseng svarte med et voldsomt press på Storhamars halvdel. Ikke mer enn 3minutter er spilt da Marit prøver seg på et skudd, skuddet blokkeres og Marit luer ballen i venstre hjørne for keeperen. Flott Ilseng spill og herlig ettertrykk la grunnlaget for 0-1 scoringen. Etter 7 minutter skjer det igjen. Denne gangen er det Marcus som til slutt banker ballen i Storhamarmålet. Nok en gang scorer vi etter mange sjanser og herlig pressing på Storhamars banehalvdel. Ilseng styrer kampen og produserer flere store sjanser. Sander Grønnvold skyter så målet rister og Marit slår flere gode cornere som vi er nære ved å sette i målet. Litt upresise i avslutningene, men vi skaper masse sjanser og Storhamar blir presset bra av oss. Etter 23 minutter utligner Storhamar på en herlig stuss. De slo opp på spissen som i Jostein Flo stil stusset ballen i bue over Mads i målet som ikke kunne gjøre stor annet enn å beundre målet. Etter Storhamar målet er vi uhyre nære 1-3. Vi fortsetter å presse dem, men klarer ikke sette ballen i målet. Sander Deflon er nære, mens Jens får et par fete sjanser, men ballen vil ikke i mål! Sivert derimot moser ballen i vinkelen fra 20meters spissvinkel utagbart for Storhamars keeper og sannsynligvis for de fleste andre også. Herlig mål og vi går til pause med 1-3 og kan oppsummere att vi var et hakk bedre enn Storhamar.

Etter hvilen går vi på for fullt ut og Sivert er på farten igjen. Rett i krysset og fryktelig hardt sier Sander Deflon om Siverts herlige prestasjon. 1-4 etter 31 spilte minutter. To minutter etter er Sivert på farten igjen og sender Ilseng opp i en 1-5 ledelse. Da var det nok nok for Storhamar som tok seg sammen og satte utpå sine to beste spillere. Det ga resultater umiddelbart da de scorer rett etter avsparket etter Siverts mål. Vi var ikke helt med og kom oss aldri i press på ballføreren og redusering er et faktum 2-5. Minuttet etter er de på farten igjen, de skyter og Simen er uheldig og Storhamar får et litt heldig mål 3-5. 39minutters spill da Storhamar kommer igjen. Storhamars spiss kommer alene med Simen, Simen ruser ut og redder skuddet mesterlig, men returen setter Storhamar i målet. Vi klarer ikke å markere ut Storhamars spillere og det er hovedgrunnen til 4-5 målet. 41minutter spill og Storhamar er nok mer heldige enn dyktige da innlegget går i mål bak Simen. Et merkelig mål hvor det var mye rot foran Ilsengs mål. 5-5. I det 58 minutt setter Storhamar spikeren i kisten og sikrer seieren med 6-5 scoringen. En aldri så liten Ilseng smell i andre omgang, men det var en jevn kamp og i all rettferdighet hadde 5-5 vært et fint resultat. Vi tapte på at trøkket offensivt ikke var helt på topp i andre omgang. Vi virket litt slitne og det gikk ut over jobbinga hjem i forsvar.

Mads Engen :
Gjør en fin kamp i målet. Ble ikke satt på de voldsomme prøvene, men tar det som kommer. Bra! Du er trygg i målet og det smitter over på medspillerne dine. Utpå banen er du som vanlig dyktig og presis i pasningsspillet. Du viser at du kan spille både utpå og i mål og er dytig begge steder.

Marius Lund :
Strålende kamp. Viser herlig spillforståelse og leser spillet bra. Viser at du er uslåelig i lufta, men presisjonen foran motstanderens mål var ikke som den pleier, du var nære, men mål ble det ikke. Du er trygg i posisjonen og holder hodet kaldt. Litt upresis i oppspillene, men jevnt over en god kamp.

Marcus Deflon :
Løper, takler og finter. Har et herlig reportuar av fotballferdigheter og er en stor bidragsyter i pasningsspillet. Kan enda vise deg fram litt mer, du kan gjerne prøve skuddet litt oftere. Synes du gjør det bra og innsatsen er det ikke noe å si på!

Marit Lund :
Marit har veldig gode basisferdigheter med ball, det viste du i dag også. Det jeg savnet litt i dag var den driven over spillet du viste mot Elverum du mistet litt rytmen selv om du begynte bra, men du kom litt ut av rytmen etter hvert. Cornerne dine er presise og gjør en suveren jobb på dem. Ellers blir du mye kant selv om du spiller sentralt, det er ikke galt, men i forsvar må du inn i midten å hjelpe Marcus – framover kan du komme ut på kanten. Bra kamp og en herlig scoring. Herlig!

Sander Deflon :
Nære scoring i dag. Du er en lur spiller som er uhyre dyktig på bevegelse. Du er dyktig på bueløp og det gjør at man får en mye bedre vinkel når man skal spille på deg. Du er også flink til å komme deg fri og vil hele tiden ha ballen. Det du må tenke mer på er å komme deg lavere i banen for du blir for langt unna midtbanen. Kommer du nærmere får vi mer bruk for deg som første forsvarer og som oppspillspunkt. Ellers gjør du en bra kamp og jobber iherdig, synd det ikke ble mål på deg i dag.

Sander Grønnvold :
Gjør en utrolig bra første omgang. Du er overalt og rydder opp i forsvar og er med i angrep og har flere gode muligheter til å komme på scoringslista i dag. Du ble kanskje litt sliten for du rakk ikke hjem på to av kontringene til Storhamar. Synes alt i alt du gjør det bra, men husk på å rope ned noen hvis du ikke rekker ned selv. Bra kamp, manglet bare målet i dag.

Sivert Dybvad :
I dag tok du ut det beste. Du scoret tre mål hvor to av dem var fantastiske. Ellers jobber du bra, drar ikke på deg unødvendige frispark og er flink i pasningsspillet. Meget bra kamp av Sivert som holdt formen bra.

Simen Wennberg Pedersen:
Debuterer på FUTH og gjør en god jobb. Ble testet mye av Storhamar i andre omgang. Hadde en uheldig inngrepen som ga Storhamar et mål, men ellers synes jeg du er god. Jeg er spesielt imponert over at du er så tøff i målet. Måten du ruser ut på er stålende, synd at returen gikk i mål. Stopper mange mål og jeg synes du gjør en flott jobb. Det som imponerer meg mest er hvor bestemt og dyktig du er i igangsettingen. Fortsetter du sånn kan detta bli bra!

Jens Kristoffersen:
Gjør en kjempe bra kamp. Årsbeste fra Jens som virkelig fortjente et mål i dag. Du hadde flere gode muligheter, men Storhamars keeper ville det annerledes. Du jobber iherdig og spiller med et herlig engasjement. Bra kamp, men du kan enda bli litt tøffere i duellene ellers synes jeg du viser at du har blitt en del bedre i løpet av FUTH prosjektet.

Ole Iversen :
Ole kan spille like bra overalt. Du er veldig dyktig i 1 mot 1 defensivt. Førsteforsvarer ferdighetene dine er gode. Selv om du er mindre legger du ikke noe i mellom og jeg synes du er tøff. Du kan enda prøve å skyte og utfordre mer for du har ferdighetene til det. Bra kamp, fortsett sånn.

Jeg er strålende fornøyd med måten vi spiller på. Spesielt første omgang var god. Vi klarte å presse Storhamar så mye at de ikke klarte å komme seg ut igjen. Desverre klarte Storhamar det samme ved et par anledninger i andeomgang. Jeg er glad for å se at viljen og trua er tilstede hele veien selv om vi ble slitene utover i andre omgang. Alt i alt er jeg godt fornøyd, men det var et surt tap hvor lagene styrte hver sin omgang.