Kampfakta: (1-5) 2-7
Ham-Kam: 16min, 45min
Ilseng: Sander D: 1min, 60min, Sander G: 9min, 25min, Mads: 19min, Sivert: 20min, 43min

Troppen: Mads, Simen, Marcus, Sivert, Sander G, Sander D, Marit, Marius, Ole, Gjermund, Gard, Ørjan, Jens.

Ilseng gikk ut i 100 fra start av og allerede i løpet av det første minuttet gikk vi opp i ledelsen ved Sander Deflon som sendte ballen i krysset utagbart for keeper. Herlig scoring og en nydelig start på kampen. Etter 4 spilte minutter felles Marcus inne i straffefeltet til Ham-Kam og blir tildelt straffe. Han tar straffen selv, men skyter i stolpen. 8minutter spilt da Marcus gjør det godt igjen. Han skyter i steget og sender Ilseng opp i 0-2 ledelse – klinisk avslutning! Minuttet etter er Ilseng der igjen, Marcus slår en glimrende pasning til Sander Grønnvold som scorer – bra samspill av 96’gutta. Ved halv omgang byttet vi hele laget. Nå kom Ham-Kam mer med og etter 16minutter scorer Ham-Kam. Simen reddet det første skuddet, men Ham-Kam spilleren var på returen og lobba over Simen. Men Ilseng kom tilbake da Mads plukker opp returen ved ca 10meter og setter ballen elegant med vrista i langhjørnet for keeper – en herlig behersket scoring. Ilseng har nå tatt over kampen igjen og når Sivert skyter oss opp i 1-4 ledelse etter 20minutter viser vi hvor gode vi kan være. Etter 25minutter øker Sander Grønnvold ledelsen til 1-5 som står seg til pausen.

Andre omgang ble noe mer jevn spilt – vi hadde ikke dette overtaket som vi hadde i den første delen av kampen, men det ble en mer spennende og spillet bølget litt fram og tilbake. Vi klarte ikke å skape så mye i begynnelsen av omgangen, men det var først da Sivert skyter et perfekt langskudd fra 15meter som dupper ned bak keeper etter 43minutter vi klarte å få hull på andreomgangsbyllen. Ham-Kam svarte med å score etter 45minutter, men det bølgende spillet fortsatte. I kampens siste minutt setter Sander Deflon spikeren i kista og sørger for at vi vinner 2-7 over Ham-Kam 5. Bra kamp, hvor vi kanskje kunne og burde vunnet med større sifre, men bra kamp etter ei lang helg med mye fotball i Briskebyturneringa.

Spillerkommentarer:

Simen W. Pedersen:
Gjør en solid kamp i målet. Kunne kanskje ha forhindret Ham-Kam sin første scoring, men det var mer tilfeldighetene som spilte inn enn svakt keeperspill. Synes du kommer deg og du virker som du har det moro når du står i mål. Spilte også litt utpå bana i 2.omgang hvor du greide deg bra, manglet bare en scoring. Det du kan fokusere mer på er det keepertekniske, nå som du og Mads har gått skole hos Rønningen har dere sikkert fått noen tips. Jeg er fornøyd så fortsett sånn!

Mads Engen:
Har begynt å rope keeper. Det er bra Mads, men ikke vær redd for å skrike det, for da er det ingen tvil om at du tar ballen. Synes du blir bedre og bedre, men samme som Simen må dere ha fokus på det keepertekniske, for her blir man aldri utlært. Fortsett sånn, for det er moro å se utviklingen - for nå begynner vi å få to gode keepere på FUTH.

Marius B. Lund:
Gjør en solid kamp som alltid. Er sjef i forsvaret og er dyktig 1 mot 1 defensivt. Enda savner jeg litt mer prating, men du har kommet deg når det gjelder det. Du kunne også tjene litt på det Tom Nordlie kaller at man må være ”kontrollert sinnsyk” på fotballbana – her er du litt lik meg som spiller, for jeg også blir litt for snill når jeg burde være tøffere. Ser du mulighetene for brudd – ta dem. Jeg må si at vi er heldige som har deg på laget for du redder oss mye når de andre stormer i angrep. Herlig teknikk kombinert med en solid pasningsfot. Bra kamp Marius.

Marit B. Lund:
Du gjør en bra kamp – spilte sentralt på midten. 1 mot 1 offensivt er du overlegen, du har så god kontroll på ballen og har et flott repertoar med finter, vendinger og bruker innsiden av hode når du utfordrer. Derfor kommer du deg nesten alltid til gode posisjoner for innlegg, skudd, føring og for vider spill. I dag var du veldig god på dette. Det du har litt å jobbe med er den defensive biten av spillet. Du blir litt passiv noen ganger i duellene, men det du kan gjøre i stedet for å prøve å takle og bli lurt er å se på ball og lede motspilleren dit du vil ha han. Vi skal trene mer på dette, men det er her du har det største forbedringspotensialet ditt. Synes du gjør en kjempe kamp og med finslepen teknikk er du alltid en trussel for motstanderne. Bra!

Ole Iversen:
Har vokst seg stor på fotballbana i løpet av vinteren og våren og blir bare bedre og bedre for hver dag som går. Ikke bare er du blitt bedre fysisk når det gjelder kondisjon, men det du har forbedret deg mest på er kanskje den viktigste delen ved spillet. Du har forbedret deg veldig taktisk – du bruker hodet når du spiller. Det er viktig. Selv om det er beina vi bruker i utførelsen av spillet er det først og fremst oppe hodet det skjer. Du er en smart spiller og det viser du i kamp etter kamp. Du er sikker i pasningene og du går på flotte løp. 1 mot 1 er du blitt mye bedre. Det du kan tenke på er å kommunisere mer på bana, snakk gjerne til Marius at nå kommer det mann over osv. Flott kamp!

Marcus Deflon:
Gjør en herlig kamp og er lagets hjerte på midten. Han kombinerer en utroligløpskraft med herlig teknikk. Han også er flink til å bruke innsiden av hodet i måten han spiller på og ser ofte hva som vil skje i neste steg etter at han har spilt ballen. Noen ganger koker det kanskje litt i toppen, men det kommer seg. I dag bommet han på straffe, det må treneren ta på seg skylden for – den som blir felt skal jo aldri ta straffe (som noen eksperter sier). Synes du styrer spillet bra på midten og du er en ballvinner av rang. Neste steg for deg vil være å være enda mer spillfordeler på midten og prate mer til medspillerne dine. Synes du gjør en kjempe kamp og ditt samspill med Sander G er nesten telepatisk… Bra kamp!

Sander Deflon:
Som Ole har du hatt en fantasisk framgang siden vi startet med FUTH. I dag leverer du varene som en spiss skal gjøre. 2 mål er vel og bra det, men det jeg er mest glad for er at du ikke lenger bare ligger på topp og fisker etter ballen. Du deltar mer i spillet, møter, spiller pasning osv. I andre omgang hadde du flere muligheter alene med en forsvarer, men han ble for sterk. Det du kan bli enda flinkere på er den tekniske biten, du kan trene på å føre ball i stor fart med retningsforandringer og lære deg noen flere finter. Da vil du ha enda mer å spille på! Bra kamp av to målscoreren Sander.

Sivert Dybvad:
Gir alltid det han har og litt til. Herlig spiller type. I dag gjør du mye bra både i forsvar og i angrep. Fysikken din får motspillerne til å hoppe unna. Du også kan ha godt av å trene mer på det tekniske, føring av ball og lignende. Du sender ofte ballen langt foran deg og spurter etter, det er i og for seg bra, men hvis du også klarer å føre ballen tettere står har du enda mer å spille på i 1 mot 1. Synes du gjør en meget bra kamp og jeg berømmer din utrettelige innsats.

Gjermund Hagen Haarseth:
Gjør en helt grei kamp. Synes du innimellom glimter til å viser fram dine kvaliteter, du er veldig flink til å rope at du vil ha ballen og bevege seg slik at du nesten alltid er et pasningsalternativ. Dette er meget god egenskaper, men det du videre må tenke på for å bli bedre er den tekniske delen. Det du gjør med ball: føring, vending, mottak/medtak og pasninger. Dette er ferdigheter som man aldri kan bli god nok på. Øvelse gjør mester som de sier. Synes du gjør en bra kamp og du hadde flere flotte inntredener så alt i alt en bra kamp.

Jens Kristoffersen:
Jobber bra og gir av seg selv. Hadde vondt i magen og det preget han. Jens er ellers en herlig spillertype som gir mye av seg selv og som klarer å glede seg på andres vegne. Det du kan forbedre med spillet ditt er også de tekniske ferdighetene. Det kan vi alle bli bedre på. Jo bedre teknikk du har jo flere strenger har du å spille på.

Ørjan Røhne:
Er en kjempe anvendelig spiller med defensive fibere. Spilte stopper i dag og det klarer han bra. Ørjan har et stort potensial og kan fot utvikle seg til å bli en meget god spiller, men det krever at han forbedrer de tekniske og taktiske ferdighetene sine. Synes han har gjort framskritt siden i fjor da han var med litt på 94’laget så fortsett med det. I kampen i dag viser han at han har stor fart og god ball kontroll, for han kan ta med seg ballen fra bak på bana og fosse framover. Bra kamp.

Gard Flemming Sveum:
Omskolert til utespiller. Gjør en grei kamp, hvor han viser duellstyrke og innsats. Det du kan trene mer på er timing av ballbaner. Når du skal heade ball, ta imot ball og lignende er det viktig at du ser ballbanen og hvor ballen kommer til å dette ned. Får du til det hver du spillet ditt flere hakk med en gang, for du har tendens til å akkurat bomme i nedtaket og da blir du utspilt. Må nevne headingen hans i forkant av Siverts perle i andre omgang. Bra kamp.

Sander Grønnvold:
Sander var en av kampens beste spillere. Han stormer i angrep og har noen løp som er som tatt ut av læreboka. Samhandlingen med Marcus er nesten telepatisk og de finner alltid hverandre i gode posisjoner. Jobber bra offensivt, men ble i dag litt borte defensivt. Sander har denne sesongen vært jevnt god, men det du kan forbedre er det at når du har vært oppe må du ned igjen. Bra kamp!