Ilseng Idrettslag

 • Nyheter
 • Gammalt fra idrettslaget

 • Om idrettslaget
 • Styret
 • Vedtekter
 • Kontakt oss

 • Fotballbaner
 • Turstier

Været på IlsengStøtt Ilsengstiene/skiløyper
Vipps over et frivillig beløp og støtt vårt arbeid
til Ilseng Il, Ilsengstiene konto 740387
Les mer...

kart Ilsengstiene og skiløyper
Dobbelklikk for større kart


Les mer...<<Tilbake til Ilseng.net
DALA HØSTCUP

av Martin Øverbø [18.10.08 16:16]
Utskriftsvennlig side

Helga 18. og 19. Oktober hadde Ilseng FUTH gleden av å delta på ei kjempe flott 11’er turnering i regi av Brumunddal Fotball. Denne turneringa er en forsmak på 11’er fotball og ble en sportslig suksess på mange måter.

Vi hadde brukt tida etter siste seriekamp med tre/fire treninger på 11’er mål og trent målrettet mot denne turneringa. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg var litt skeptisk til hvordan det skulle gå på turneringa etter disse treningene. Vi brukte nemmelig en del tid på å gjennomgå offside regelen. Det endte med reine hønsehuset med kakling om offside på alle mulige situasjoner på treningene, i tillegg så skulle vi nå spille på stor bane og jeg frykta for klyngetendenser og villmannsløping. Derfor brukte jeg en del tid på å tenke ut hvordan vi skulle spille denne helga.Jeg valgte en litt utradisjonell norsk spillestil med tre midtstoppere i Sander Grønnvold, Ole Iversen og Marius Brattberg Lund hvor Marius skulle være i en ”sweeper” rolle. Dette fungerte bare bedre og bedre gjennom turneringa. På midten stilte jeg med to sentrale i Andreas Hagelund og Marcus DeFlon. De skulle sørge for balanse, pasningsspill, duellstyrke og ballvinninger. Det fungerte meget bra og de vant mye baller på midten og var meget sentrale i pasningspillet. På hver sin kant hadde jeg plassert Marit Brattberg Lund og Ørjan Røhne. Her hvor Marit står for blendene teknikk som kan lure enhver motstander og presise innlegg og Ørjan som står for en uforutsigbar spillestil med fart og god teknikk til å løpe fra enhver sideback. I en offensiv midtbane posisjon hadde vi Jens Kristoffersen som virkelig overbeviste meg. Han var rolig, spilte ball, vant baller og satte lagkameratene sine i gode posisjoner. På topp hadde vi en dødelig duo i Sivert Dybvad og Sander DeFlon. Her stod Sivert for kraft og fart – sammenlikningen med styrkene til John Carew er naturlige. Sander står mer for den lure spissen som dukker opp i det rette øyeblikket, han er bevegelig og legger igjen til medspillerne sine. På benken hadde vi Gjermund Hagen Haarseth som viste seg som en slu angriper. Han viste at han har gode egenskaper når det gjelder å bli spilt opp og sette lagkameratene sine opp i bedre posisjoner. Gard Flemming Sveum og Mads Engen spilte også utpå. Mads spilte sentralt på midten og er en sikker pasningspiller med øye for spillet, mens Gard har fysikk til å vinne dueller og bra fart til å utfordre langs kanten. I mål hadde vi tre gode keepere i Mads, Gard og Simen Wenneberg Pedersen. Alle tre imponerte meg stort tiltross for at det tiltider var svært lite å gjøre. Altså formasjonen og lagoppstillinga vår var bra og passet oss bra for alle spillerne gjorde det meget bra og mine bekymringer før turneringa ble ikke ofra en tanke fra første spark på ballen for ”dætta gikk bra”!

Lørdag 18. Oktober:
Første kamp på lørdag var mot Elverum LG96-1 på hovedbana på Sveum kl 14.00.

Elverum LG96-1 - Ilseng IL FUTH 2-3 (1-3)
Bane: Sveum
Målene: Sivert x2, Marcus

Hvordan kom målene:
0-1: Marit slår til Sivert som løper seg løs og kommer alene med keeper og gjør ingen feil. Serk prestasjon med mye vilje!
0-2: Marit går og går og legger inn til Sivert som på saksevolley spark skyter ballen i mål fra 6/7meter fra hjørnet på 5 meteren. Herlig (så noe liknende av Zaki på Wigan mot Liverpool senere på kvelden)
1-2: Elverum lurer alle og seg selv da de sleiver et høyt innlegg fra høyrekanten over en lamslått Mads.
1-3: Marcus dribler seg gjennom Elverum forsvaret og sørger for 1-3 ledelse til pause.
2-3: Elverums spisen løper fra Marius og Simen kan lite gjøre når elverumsspillerne kommer i 100 mot ham.

Om kampen:
Ilseng gjør en kanon første omgang er det førende laget med desidert mest og best banespill. Må berømme deres vilje og evne til å spille ballen. Vi skapte mye sjanger og even og vilje til å gå framover og vilje til å vinne igjen ball. Herlig prestasjon i deres første 11’er kamp noensinne. Ps. Elverums trener berømte deres ferdigheter og samspill!


Den andre kampen var mot Begby G96 på den flombelyste hovedbana på Sveum kl. 19.00 i duskregnet.

Ilseng IL FUTH - Begby G96 4-4 (4-2)
Bane: Sveum
Målene: Marit, selvmål/Sivert, Sivert, Jens

Hvordan kom målene:
1-0: Marit slår corneren i mål.
2-0: Sivert går og går langs venstre siden, slår inn – en Begby spiller treffer ballen og den går i mål.
2-1: Begby kommer på en overgang i stor fart, Begby spilleren skyter og scorer. Utagbart for Mads.
3-1: Sivert skyter i mål.
4-1: Etter innlegg fra kanten detter ballen ned ved 16meteren hvor Jens brenner til. En herlig scoring som keeper ikke hadde en sjanse til å ta.
4-2: Begby utnytter store rom mellom midtstopperne og straffer oss med en scoring.
4-3: Scorer på corner.
4-4: ?

Om kampen:
Vi møtte et tøft og etter min mening unfair lag ifra Fredrikstad. Spillerne var store og tøyde regelverket så langt som det er lov uten at det blir frispark. De gikk inn med kraft i duellene og vi ble noen hakk for passive i duell spillet. Heldigvis er det teknikk og pasningspill som er vår styrke og det spilte vi på. Vi spilte til tider rundt dem spesielt i første omgang og vi viser kreativitet og gode ferdigheter i vårt ballbesittende spill. I denne kampen fikk vi dårligere tid med ballen, men det løste vi bra og vi gjorde en kjempe bra kamp. Taktikken vår ble kanskje litt ambisiøst mot Begby siden de kjørte det jeg kaller anti fotball med slå og løp. Det er effektivt, men lite utviklende når det gjelder ferdigheter. Vi derimot førsøkte å spille ball gjennom hele kampen, men Begbys press i andre omgang førte til litt panikk tilstander i forsvaret med mye klareringer som Begby vant på midten, men vi klarte å stå imot og Sander Grønnvold var helt konge i andre omgang med susende taklinger. Det er bra og alle ble tøffere i duellspillet gjennom kampen. Veldig fortjent at vi får uavgjort mot dette laget som rett og slett var ufine. Ikke så rart når treneren påstår at vi spytter i hånda etter kampen, noe jeg ble rimelig irritert over for slikt driver vi ikke med! Synd at voksne personer kan være så umodne og synke så laft å kjefte på ungene for noe sånn bare fordi de møtte et godt lag som ga dem kamp til døra!Søndag 19. Oktober:
I frostrøyken kl. 9.00 var vi klare til kamp mot Hadeland på ei hvitrimet Sveum matte!

Ilseng IL FUTH - Nordre Land LG 96 4-0 (3-0)
Sted: Sveum
Målene: Sivert 3min, 17min, Marcus 14min, Andreas 49min.

Hvordan kom målene:
1-0: Sivert utfordrer tar ei skudd finte, kommer seg fri og syter i mål. Herlig prestasjon. Bra spill i forkant.
2-0: Marcus fører på tvers av straffefeltet og setter ballen kynisk i mål.
3-0: Kjempe overgang på venstre siden, starter med Ole til Marit og Marit til Sivert som kjører på med kjempe kreftene og scorer. Herlig!
4-0: Andreas skyter ballen i mål fra ca 16meters hold etter mange avslutningsforsøk i samme angrep.


Om kampen:
Hvis man noen gang skal snakke om å dominere en kamp så var dette total dominans fra Ilseng. Vi spiller ball og involverer alle i spillet o skaper mange sjanser og keeperne har nesten ikke noe å gjøre. Meget bra kamp av alle spillerne. Jeg er imponert over ballbesittelsen og måten vi spiller på. BRA!


Ilseng IL FUTH - Brumunddal Lg 96 3-0 (0-0)
Sted: Sveum
Målene: Marcus 35min, Sivert 40min, Marit 55min.

Hvordan kom målene:
1-0: Herlig samspill mellom Sivert og Marcus som spiller sammen inne i 16meteren hvor Marcus scorer.
2-0: Sivert scorer på innlegg fra Marit etter corneren fra Marit som ble blokkert.
3-0: Marit scorer, men jeg så det ikke (si hvordan det var og send det på mail!)

Om kampen:
Vi gjør vi vil i store deler av kampen, men en god Brumunddal keeper får oss til å miste litt trua på at vi kan score i første omgang. Selv om vi var suverene i spillet og vi spiller ball med en historisk ro manglet det litt i den siste delen for å score mål. I pausen hadde vi ikke trua på og score, men etter en kort prat ble vi enige om at han også kunne slippe inn mål. Vi kjørte på med enda mer bevegelse og fart framover. Bakover på bana hadde vi ikke mye å gjøre, men stopperne gjorde en kjempe jobb med. Pasningsspillet og bevegelsen er nøkkelfaktorene til seieren og vi klarte å tre mål score på den gode keeperen! Bra kamp!
Mads Engen:
Gjør det bra i mål og ingen feil å notere. Du virker trygg og sikker i målet. Du er god i igangsettingen og forsvaret stoler på deg. Du gjør også det bra på bana, sikker i pasningspillet og bidrar på en kjempe bra måte på bana også!

Simen Wenneberg Pedersen:
Bra Simen. Gjør ingen feil og jeg synes du virker trygg. Hadde ikke altid mye å gjøre, men gjør jobben. Er god i igangsettingen.

Gard Flemming Sveum:
Bra turnering. Gjør det bra imål og ute på bana. Dette må du bygge videre på. Du jobber iherdig på bana og er god i duellspillet og du imponerte på kanten. Du har utviklet deg mye på alle områder og det er moro å se!

Ole Iversen:
Lille Ole er liten av vekst, men stor på bana. Han imponerer og vokser fra hver kamp han spiller. Bruker hodet og vinner nesten alle dueller han er involvert i, løper opp, presser og takler som en rutinert spiller. Bra! Har også kraft i venstreslegga.

Marius Brattberg Lund:
Bra av kapteinen. Er en lur spiller som er ekspert på å kalkulere når han skal ta ballen og gå i press. Jeg synes du er god å ha i forsvaret og du er trygg og rolig i forsvaret og spiller på det sikre. Du gjør en kjempe jobb! Bra.

Sander Grønnvold:
Gjør ei bra turnering og ble bedre og bedre. Er kjapp i beslutningene og er tøff i duellene og besitter stor hurtighet. Kjempe bra og du kom mer inn i rollen din etterhvert. Du også profiterer på større bane og du har gode pasningsferdigheter.

Marit Brattberg Lund:
Herlig turnering mot de større gutta! Jentespillerne og dommerne på Brumunddal ble imponert av dine finter, pasninger og innlegg. Du er smart og frekk på engang, tar mulighetene når du har trua på det og spiller når du ser det blir vanskelig å gå selv. Bra og du er enda tøffere nå, fortsett sånn!

Ørjan Røhne:
Kommer virkelig til sin rett! Blir spilt fri mange ganger og med stor fart og teknikk utforder han og kommer seg til innlegg og avslutninger flere ganger. Spiller også ball og får med de andre rundt seg. Bra!

Marcus DeFlon:
Gjør ei kjempe turnering og styrer midtbana vår. Er playmaker og ryddegutt på en gang. Jobber iherdig og med blendende teknikk og overblikk ser du lenger og setter opp lagkameratene i gode posisjoner. Bra Marcus!

Andreas Hagelund:
God turnering og er sikker i pasninger, jobber godt på bana og vinner mye baller på midten. Han har også gode ferdigheter i lufta og vant en del hodedueller. Synes du gjør det bra og du scorte også et fint mål etter flere forsøk. Bra, men du må bare tørre å prøve mer! Bra!

Jens Kristoffersen:
Kjempe turnering og gutten kan skyte! Bra i både duellspill og pasningspillet og spilte med en kjempe fin ro gjennom alle kampene. Du har utvikla deg mye gjennom FUTH og nå kom du virkelig til din rett! Bra Jens.

Sivert Dybvad:
Gjør ei kjempe turnering. Kraft, hurtighet og ei vilje som jeg ikke har sett maken til. Du begynte som en spiss som jobba over hele bana og ble etterhvert enda bedre og fylte rolla di meget bra! Flotte mål og flotte prestasjoner.

Sander DeFlon:
Til tross for sin unge alder spiller han klokt og sikkert på det han er god på. Han er smart og er en kjempe god gjenlegger, han gjør også mye smarte bevegelser som gjør at Sivert og de andre får mye rom. Til tross for den store bana gjør du en kjempe turnering og du klarte deg fint på 11'er fotball.

Gjermund Hagen Haarseth:
Gjør ei bra turnering og spiller på sine gode ferdigheter i gjennlegging og innsatsvilje. Det var mange ganger du nydelig setter opp Marcus og dine andre medspillere i gode posisjoner så vi får gode muligheter. I tilegg scorte du nesten et mål, bare synd det var offside. Bra turnering, du imponerte!

<<Tilbake


 • G2007
 • J2005
 • G2003
 • J2002
 • G2001
 • A-lag

ARKIV:

 • Gutt 2003
 • Gutt 2002
 • Gutt 2001
 • Jente 1999
 • Gutt 1999
 • Gutt 1998
 • Gutt 1997
 • Lillegutt/jente
 • Historikk fotballag
 • RÅVI Smågutt
 • FUTH Ilseng 96


 • Skirenn
 • Om ski


Resultat Ilsengløpet
Her finner du alle resultatene
2022
Resultater_ilsengløpet_2022

Nettsiden webscorer resultater Ilsengløpet 2022
www.webscorer.no
Les mer...

Resultat ski 2022
Skirenn 2022
Første skirenn var 11.01.21 med 54 deltagere. Kjempestart på sesongen
2022_02_22_resultatliste_ski.pdf


Les mer...

Bilder Ilseng IL
Les mer...Les mer...

Ilseng Idrettslag har fått ny bankforbindelse:

Les mer...

Stange Energi er hele Stanges kraftselskap. De støtter gode tiltak i Stange og Ilseng Idrettslag har fått kr 40.000 og vi takker for støtten.
Les mer...

Resultat terrengløp
Ilsengløpet. 2,2km-5,5km og 10km på Ilsengstiene 03.mai 2015
Her er resultatlista 2018
Resultater_ilsengløpet_2018
Ilsengløpet 03.05.15 83 deltagere
Les mer...

Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006