Fra Ilseng til California
Fra Ilseng til California

av Hans Kroglund [14.07.07 22:04]



Trine Syverinsen har tatt hovedfag i antropologi i Bergen. En amerikaner med navn Chad besøker samme by i sin jobb med en radarstasjon. Det ble et møte mellom to som fant kjærligheten og Trine har alltid vært nysgjerrig på livet og likt utfordringer. Derfor var ikke veien lang for å bli med til denne kanskje mest moderne delen av USA.

Nå er hun hjemme med sin førstefødte jente Matilda på 3 måneder hos bror Tom, mor Lise og far Ola.
De synes avstanden er stor når de endelig er blitt onkel og besteforeldre, men slik er livet. De koser seg stort i disse 5 ukene Trine nå er hjemme.
Kulturforskjellene kan være ganske store der og her. I USA er det vanlig å begynne å jobbe 6 uker etter fødselen, mens her er det permisjon et år. Men Trine skal være hjemme med barnet til det blir 6 måneder.

California er som en magnet på alle som vil prøve seg som skuespillere, modeller osv., så det er uvanlig mange ”pene kelnere” der borte for alle kan ikke bli skuespillere og nå sine drømmer. Selv jobber de begge to i Silicon Valley. Dit kommer en annen type enere, grundere, dataeksperter osv. Så med IQ på 100 kan du få problemer å henge med der borte, mens i andre deler av landet vil det normalt være nok til å klare seg.
Trine har arbeidet her i Stange kommune i studietiden med forhold mellom voksne og ungdommer. Arbeidsområdet der borte er det samme.
Trine skal altså lære disse superamerikanerne å omgå sine barn/ungdommer på en fornuftig måte. Det er en utfordring for mennesker som kan lede store firmaerå innrømme at de har problemer på hjemmebane.
Kanskje ikke så dumt med god ballast fra Ilseng?


Ilseng.net ønsker henne lykke til, og vi tar gjerne imot et ”reisebrev” fra henne og familien om hvordan livet arter seg der borte.