Ringmerking på Horne
Ringmerking på Horne

av Hans Kroglund [06.10.07 20:19]



Horne og Staren er et av innlandets mest spennende fugleområder. Det er det varierte åpne landskapet med vann, dammer og tett krattskog med god tilgang på insekter og frø som tiltrekker seg fugler.

Her ser vi Per Jan Hagevik, Moelv, Steinar Kråbøl og Roar Svenkerud,Brumunddal som merker en stjertmeis. Disse gutta kommer fra Hedmarken Ornitologiske Forening.


Per Jan har i tillegg overnattet i brakka nede på Staren og spilt "lokkesanger" over et høytaleranlegg natt til i dag (lørdag 6.10.07). Fuglene synger normalt ikke på høsten, men hunnene blir påvirket og tiltrukket av sangen og blir fanget i nettet. Belønningen i dag ble en gråspett, den første gråspetten de har ringmerket på Horne.. En riktig "godbit" for gutta.

Vi ser den tynne tunga, den er god å ha når insekter skal finnes under barken.


Her en gulspurv som venter på å bli tatt ut av nettet.
Det kan se litt brutalt ut når en fugl har satt seg fast, men ornitologene jobber etter strenge regler for at fuglene skal lide minst mulig. Ringmerking, forskning og kunnskapen kommer fuglene tilgode.
Det hadde vært moro og nyttig om ilseng.net kunne hatt en "Menyknapp" om "fugler på Horne". En liten utfordring til foreningen og spesielt Trond Vidar Vedum.

Besøk deres hjemmeside,
http://www.hedmark-ornitologene.org/index.php?name=News&file=article&sid=111
Nede på venstre siden under "ringmerking" ligger oppservasjoner fra