Bygdeungdommen imponerte.
Bygdeungdommen imponerte.

av Hans Kroglund [03.11.07 17:13]



Hedmark Bydeungdom feirer 60 års jubilé i år og ingen skal komme å påstå at disse ungdommene er sidrumpa og trege. Her var fart og humor fra første stund på forestillingen ”Bønder i byen” på Festiviten i Hamar fredag kveld.

Her ønsker ungdommen oss velkommen til forestilling. Ca 200 møtte opp og det burde kommet flere.

Om lag 30 ungdommer fra hele Hedmark hadde ordnet alt selv, skrevet tekster, laget musikk, tatt bilder, film satt det hele sammen med lyd og lys. Det man legger merke til er allsidigheten, her ordner de alt selv. Selv om mye fortsatt er tradisjonelt i BU med tevlinger med traktor, motorsag osv., har de en bredde byungdom bare kan drømme om.

Historien til BU gjennom 60 år.


Her rapping med eget orkester og breakdansing.



Her en skolejente som skriver om kua, sannsynligvis omtrent som en byungdom kommer til å gjøre det om få år hvis utviklingen forsetter.


En landsens jente er i byen og skal kjøpe seg en enkel kopp kaffe, det byr på utfordringer, kaffe dit og kaffe datt, er det ikke mulig å få en enkel kopp kaffe?



Kollektivtilbudet fikk sitt gjennom dette innslaget.

Mange BU'ere er gode til å danse swing, her er det Anstein Tøsti fra Romedal som mer enn svinger dama på gulvet.



Siste nummer, alle ut på scena.


På premieren skal noen takkes og leder i HBU Kjerstin Lundgård fra Romedal BU (og Vallset) deler ut blomster til alle. Noen ble spesielt takket og deriblant søsterene Hanne og Marianne Medlien som kanskje har trukket mest i trådene. De har jo fått revy inn med morsmelken oppi Lucky Næroset.

Her Hanne medlien

Søndag den 4 november kl. 19, er siste sjanse til å se forestillingen.