Tone fylte Romedal kirke
Tone fylte Romedal kirke

av Hans Kroglund [22.12.07 17:15]



En fullsatt Romedal kirke fikk oppleve sopranen Tone Østli fra Ilseng på sitt aller beste, sammen med Romedal Musikkforening og Vallset/Stange Musikkforening. Arne Østli viser stolt frem jentene sine, Ruth og datteren Tone.

Det er blitt en tradisjon at RMF inviterer til en stemningsfull julekonsert i den travle førjulstida. Rimfrosten på trærne dannet en flott ramme rundt den flombelyste kirken.

Folk setter av denne kvelden år etter år. I år hadde RMF invitert med seg Vallset/Stange Musikkforening med dirigent Morten Midtlien. Han fremførte også en flott solo sammen med felleskorpset.

Tone gjorde sin entré ved å gå oppover kirkegulvet i ensom majestet mens hun fremførte en gregoriansk sang (en katolsk kirkesang som synges uten musikkledsagelse). Hennes stemme fylte hele kirkerommet. Også i sangen Ave Maria kom hennes stemme til sin rett, akkompagnert av en dyktig lokal pianist, Anne Helga Gaustad. Både Pie Jesu og O'helga natt tolket hun fenomenalt og tilhørerene kvitterte med stående applaus.

Felleskorpset hadde avpasset lyden så de ikke overdøvet solosangeren, og det var godt å lytte til de gode gamle julesangene og samtidig få være med å synge Julekveldsvisa, Glade Jul og Deilig er jorden.

Sogneprest Vebjørn Koren bandt det hele sammen ved å fortelle litt om bakgrunnen til de forskjellige sangene.

Da er det bare å sette av datoen til neste år. Kanskje vi opplever en lyssatt kirke, vi synes utøverne fortjener noe mer lys så de ikke bare er mørke skygger i det stor flotte rommet.

Romedal kirke i flombelysning.