Pensjonistene klare for Birken!
Pensjonistene klare for Birken!

av Hans Kroglund [25.08.08 21:02]



Per Erik Paulsen og Kjell Kristiansen er klare for Birken. De er blitt AFP pensjonister og kan nå trene på dagtid. De spøker med at de er blitt halvproffe siden de får betalt for å trene og sykle.

Per Erik og Kjell har også evnen til å kose seg og nyte livet.
Humøret er på topp, de tar seg lange rolige turer sammen, ned til Sand i Odalen over til Eidsvoll, forbi Gullverket, stopp på Espa for å fylle tanken med Espaboller, videre til Tangen og over Vevla til Ilseng. Det blir ca 13 mil på en dag.


Kjell har nå nettopp syklet "Norge på tvers" fra Ilseng til Sandnes på 6 dager.
Han har deltatt 13 ganger i Birken og er nå klar for et merke, han har vært så nær mange ganger. Nærmest har han vært på ski, kun ca 2 min. bak merkekravet. Han er nå bedre trent enn før og Per Erik tror han klarer et merke i år. Det er tøffe krav selv i en alder av 60-64 år.Du må sykle 94 km på ca. 4 t 10min.

Per Erik har ikke syklet Birken siden 2002 og har 8 merker på 8 starter.

Ilseng.net ble med AFP karene på en liten runde. De gleder seg og setter umåtelig pris å få være så friske som 62 og 63 åringer. Fornuftig trening av kroppen gjennom hele livet har gitt resultat.
De sykler selvsagt for Ilseng Idrettslag. Ilseng.net ønsker dem god tur sammen med bl. a Bjørn Erik Grønvold og Morten Paulsen.

Det fine med sykkel er nærheten til naturen. På vei mot Stange så vi en elgkalv som hadde kommet bort fra moren sin. Den ventet på mindre trafikk for å krysse veien.