Avdekke, hindre og lindre nød.
Avdekke, hindre og lindre nød.

av Hans Kroglund [10.03.09 19:21]



Dette var et av det viktigste budskapet Røde kors skolen kunne fortelle de 20 kurs deltagerne på Tallholen i Romedal. Røde Kors skolen er et 3 timer kurs der de går igjennom hovedtrekkene fra starten av Røde kors i 1864 og frem til i dag.


Til høyre kursholder Marit Skau og Bjørn Eric Grøndahl.

Dette er litt av en frivillig organisasjon. I Norge er det 140 000 tusen medlemmer, 25 000 frivillige som jobber på en rekke områder i samfunnet for å hjelpe andre.

RK er representert i de aller fleste land og 191 land har undertegnet menneskerettighetene. Det betyr ikke at alle følger dem, men det er et mål å strekke seg etter for at alle skal få det bedre.

Andre store oppgaver er Geneverkonvensjonen som har utviklet seg i takt med behovene og kommet i 4 utgaver GK1, GK2, GK3, GK4. Dette kan de som er interessert lese mer om på http://www.rodekors.no

Selv om mye handlet om de store spørsmål, er det først og fremst de nære ting et lokallag arbeider med. Vi kan nevne noe:
- Visitor, besøkstjeneste i fengsel
- Redningstjenesten, hjelpekorps
- Besøktjenesten, besøke noen som trenger det.
- Leksehjelp
- Barnegrupper
- Ferie for alle
- Aktiviteter drevet av Røde Kors Ungdom


Anne Helga Maagaard i Røde kors Romedal overleverte en gave som takk for kurset til kursholderne Marit Skau og Bjørn Eric Grøndahl.
Kursholderne kunne fortelle de 5 ungdommene at et aktivt medlemskap i RK er godt å ha på CV’en når de skal søke jobb.


Et av Anne Helgas mange satsingsområder, er å få med ungdommen. De ble lovet egen hjemmeside og kjenner ungdommen sin besøkelsestid, er det store utviklingsmuligheter for de fremover.