Hoppet bedre enn Magnus Moan
Hoppet bedre enn Magnus Moan

av Hans Kroglund [06.04.09 20:01]



Under NM i kombinert gjorde Håvard Kroglund sin beste konkurranse i kombinert. Det ble en 8 og en 14 plass på Raufoss 28 og 29 mars. Søndag var det kun 4 hoppere foran på hoppresultatlista. Håvard avsluttet med et hopp på 98,5 m. Magnus Moen måtte se seg slått.

Det kun et par ganger i året de nest beste får konkurrert mot alle de beste. I år var det under lag NM i Meldal 22 mars. Hedmark 1 ble på 3 plass og Hedmark 2 med Morten Enger, Hernes, Truls Johansen, Elverum og Håvard Kroglund ble nr 4. Hamar Arbeiderblad hadde en reportasje om Hedmark 1, men Hedmark 2 ble ikke nevnt. Noe merkelig, det mangler ikke spaltemeter med sport, men det er vanskelig å konkurrere med fotballen.
Håvard har løftet hoppingen på et jevnt høyere nivå i år enn før og endelig ble det uttelling i konkurranse. Bredden er stor i kombinert og nivået er høyt. Foruten gull i kombinert tok Truls Johansen bronse under JNM i spesielt langrenn i år på Bardufoss. En annen kombinert junior Ole C Wendel tok like godt gull i 3 idretter, spesielt langrenn, laghopp og kombinert.

Håvard har fortsatt noe å hente i langrennsløypa. Men under lørdagens 10 km langrenn gikk han seg opp 2 plasser i langrennet fra 10 plass etter hoppingen til totalt en 8 plass. Truls Johansen var da 11 sek. raskere enn Magnus Moan. Truls har en onkel på Ilseng som også er idrettsmann, og han heter Jonny og er god til å sykle.

Her blid og fornøyd Håvard etter 8 plassen



Fin omtale i Stangeavisa