Astrid Stenhaug (75), har egen innebygget ”turbo”
Astrid Stenhaug (75), har egen innebygget ”turbo”

av Hans Kroglund [23.09.06 16:36]



I Samfunnshuset storsal er det for tiden utstilt flotte malte bilder for salg. De vakte vår nysgjerrighet. Et telefonnr var oppgitt, og Ilseng.net tok kontakt og traff ei vital dame med stor livsutfoldelse.

Hun ville ikke ha noe oppmerksomhet, men vi kunne få komme en tur da likevel. Vi ble stående ute i det fine været og roste henne oppriktig for de fine bildene. Et av dem var av ordfører Jan Tyriberget. Hun kunne fortelle at han har sett det, men var ikke så begeistret for bildet, men ordføreren i Hamar hadde kjøpt bilde av seg selv.

Hun fortalte videre at hun er med i malerklubb både på Hamar og Løten. Det er portretter hun er mest glad i å male. Mange av bildene hun maler er av kongefamilien og Elvis. Hun sendte portrettbilde av kronprins Håkon på hans 18 års dag og fikk en skriftlig takk som svar.



Nede til høyre en pen dame, men gjort seg bemerket på en litt annen måte en de 3 andre på dette sammensatte bildet.


Fritidsproblemer vet hun ikke hva er. Hun har jobbet på Finsal i mange år og gikk av med pensjon ved 67 år, men har jobbet som vikar. I en alder av 75 år får det være slutt, sier hun.

I helgen skal hun gå Prøysenmarsjen. Hun er medlem i Brumundal Turmarsjforening og i år gikk hun Nijmegenmarsjen i Nederland for 8 gang. I år måtte den delvis avlyses pga varmen. Det et ikke trygt når 48 000 deltagere blir stående i kø i varmen.
Vi blir stumme av beundring når vi får se alle medaljene. Hun har gått 1100 mil og da er bare marsjene telt med.



Så liker jeg å danse da, en dag i uka er jeg på Espern, en dag i Stangehallen. Her om kvelden var jeg jammen på TV og, det var denne aksjonen for å bevare Bønsen i Løten at Østnytt hadde en reportasje. Vi var en gjeng som danset der som et ledd i aksjonen.

Har du tid til noe annet da? Spør vi. Jeg går en del turer da, har en runde på 12 km ned til Hanumkrysset, tar av mot Løten og over ved Skøyen. Og noen turer i skogen, ja i år er det mye flott sopp, jeg har plukket 18 kg med stensopp. Jeg holder meg til en sort så vet jeg at den er sikker.
Vi takker for oss og ønsker henne god tur i helgen.