1. Romedal – tar i et tak for nytt speiderhus på Ilseng
1. Romedal – tar i et tak for nytt speiderhus på Ilseng

av Håvard Kroglund [27.09.06 22:11]



Speiderene har tatt i bruk et ubebodd hus på Horne. Det er nok å bruke 1/4 del av dette store huset. Da får de stor nok plass og oppussingen blir overkommelig. Her har de virkelig hatt pågangsmot. Dugnadnadsgjengen jobber fortiden for å bli ferdig før vinteren kommer.

Speiderne på Ilseng har lenge vært husløse etter at de mistet sitt tilholdsted på Bjørklund. Nå er de på god vei til å få et nytt sted der man kan møtes. Prosjektet startet allerede sist vinter, forteller Lars Rask. Lars har i mange år vært en ivrig speider og er i dag leder for Roverne, som er den eldre gruppa av speidere (16 år +).


Line Hartvedt sammen med Lars Rask



Fra venste ser vi Ingeborg + søster Bjørg Ruud Olsen og Mari Brønnbo som maler den nye døra til huset. Jentene har nylig meldt overgang fra 2. Romedal til 1. Romedal nettopp fordi de syns det var så gøy med oppussing her på Ilseng, smiler jentene.






Prosjektet budsjetteres med om lag 120 000 kroner i inntekter. 85 000 av de har kommet fra Stange kommune.
- Vi har også fått 10 000 fra Syljuåsen AS og 20 000 til fra et øremerket tiltak i kommunen, forteller kasserer Ingar Hagen (foran).
Bak ser vi Bjørn Granli. De jobber med å få opp taket. Taket og gulvet er forsterket med limtre-dragere og det er satt opp reisverk innvendig for å få isolert, som vi ser på noen av bildene.

















Her ser vi i bilde til venstre, Yvonne Ødegård (foran) og Elisabeth Horne (bak) og Henrik Stenberg og Ola Stenberg som jobber med isoleringen av bygget.