Mye moro for en 50 lapp
Mye moro for en 50 lapp

av André og Hans Kroglund [07.10.06 11:00]



Breidablikk SFO 1-4 klasse fikk mye for pengene da de hadde høstdag på Hagastua Fritidsgård. 32 unger og 4 voksne storkoste seg, selv om været har vært bedre.

Uttrykket ”hjem for en 50 lapp” var det Ilseng-politikeren Trygve Magnus Vedum som fikk innført for ungdom her i Hedmark. Uttrykket passet godt også her.
Leder av SFO Nina Engen Iversen kunne fortelle at de bruker å ta en høsttur hvert år hit på gården. Ungene trives ute og å få være blant dyr.
Først ble det grillet pølser og drukket vann, til dessert var det to melke sjokoladebiter til hver. Samtidig ble det kost med hund, katter (tre skal gis bort), kaniner før de to hovedaktivitetene begynte, ridning og kjøring med 4-hjuling.
Grethe Hansen (til venstre) som driver Hagastua Fritidsgård ba ungene dele seg i to grupper og de ventet tålmodig på tur.
Tone Hansen (til høyre)var sjåfør og en etter en satt de bakpå med hjelm der de raste rundt på jordet.


Det er islandshest som er tingen på Hagastua, de har i sin stall sju egne hester og to som leier stallplass.


En etter en spratt de oppå hestene, og de ble leiet rundt banen til stor glede. Det var ikke vanskelig å se på ansiktsuttrykkene at dette likte de.

Grethe kunne fortelle det er ca 20 stk som går på ridekurs på ukedager. Nå førstkommende helg har islanndsklubben Sleipnir helgekurs for 11 jenter som da trener på å bli gode ryttere.
Her er det kort og godt full fart.