Pensjonistene på tur
Pensjonistene på tur

av Hans Kroglund [09.10.06 21:45]



Ilseng Pensjonistforening hadde dagstur den 4 sep. til Vasetstølen som ligger i Valdres.

I mangel av bilde fra Pensjonistene har Ilseng.net brukt et bilde tatt mot Hemsedal som ligger i samme område som denne turen gikk til.

Referat fra Ilseng Pensjonistforening.
Vi kjørte med ny buss fra Per Arnes bussreiser og Lars Lund som sjåfør. I strålerende sol entret 46 forventningsfulle pensjonister bussen.
Turen gikk opp til Gausdal i vakker natur. Over fjellet til et sted som heter Værstei, som lå 988 m.o.h. Der ble det servert kaffe med nybakt kringle til. Turen gikk videre til Fagernes hvor vi hadde en times stopp, så til Vasetstølen, der vi ble ønsket velkommen av Kristine Opheim. Hun driver stølen med sin datter. Vi fikk servert deilig reinsdyrstek med grønnsaker, dessert og kaffe. Det smakte godt. Det var også mulig å kjøpe seterkost der.
Hjemreisen gikk over Golsfjellet i fin ettermiddagssol og ned til Leira for ettermiddagskaffe med sjokoladekake og kringle. Ei elgku med kalv sto i fjellsia og betraktet oss.
Hjemover til Ilseng fortalte Oscar og Lars muntre historier og fikk velfortjent applaus for det.
Oscar takket alle, og spesielt Bjørg med hjelper for en fin opplagt tur, samt Lars for trygg og fin kjøring. Til slutt ble alle ønsket vel hjem.
Sekretær Margrethe Strømsrud.