ISF: Hektisk foran premieren
ISF: Hektisk foran premieren

av Hans Kroglund [16.04.12 22:16]



Ilseng Sangforening, 6.klasse, musikere, lyd/lys og manusforfatter og skuespiller Tor Karseth øver nå inn de siste detaljene på Fredsbrus og Erterlåg. Dette stykke er fra storhetstiden til Ilseng med flere kafeer, stasjon og iskremproduksjon.

Sjefen sjøl til venstre Tor Karseth er også skuespiller.

Ilseng var stasjonsby og det betydde veldig mye for et steds aktivitet. Her var liv og røre og handlingen er like etter siste verdenskrig og Ilseng Sangforening ble dannet.
Her er noen bilder og små videoklipp fra øving.



Det er rift om billettene, løp og kjøp, detaljer se under arr.kalender.

Ilseng.net har mottatt denne pressemeldingen fra Ilseng Sangforening:

I forbindelse med Ilseng Sangforenings 65 årsjubileum framfører vi på Ilseng samfunnshus torsdag 19. april kl 19 , og søndag 22. april kl.16 og 19 ,vår største suksess noen gang, Tor Karseths syngespill ”Fredsbrus og Erterlåg.”

Stykket ble skrevet til korets 50 årsjubileum i 1997 ,og handlingen er lagt til stasjonsbyen Ilseng med sine den gang kafeer, butikker, bedrifter og innbyggere som mange vil kjenne igjen. Stykket starter med frigjøringen i 1945 og slutter med Ilseng Sangforenings første opptreden på en basar i 1947.
Sjøl om handlingen er lagt til Ilseng, vil alle som er oppvokst i en stasjonsby kjenne seg igjen i stykket.

De medvirkende foruten Ilseng Sangforening er elever ved Breidablikk skole og ungdommer fra Stange og nabokommunene, i alt ca 60 aktører. Tor Karseth er instruktør for stykket.Dessuten spiller han rollen som sin egen bestefar. Gro Anita Johansen er dirigent og musikalsk leder. Som musikere har vi fått med oss Frode Berntzen og Vegar Ellevseth og Morten Sand. Ole Flensborg tar seg av lys og lyden Jonny Solvang fra Lyd -og lysverket. Sminken tar Kvennstuguteaterets faste sminkeansvarlige seg av.
Det er en stor satsning for et lite kor og det er viktig for oss å nå et stort publikum.

Mvh
For Ilseng sangforening
Karin Karlsen