Lars Lien i oldefars Kristians fotspor
Lars Lien i oldefars Kristians fotspor

av Hans Kroglund [25.04.12 15:15]



Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) har nå ryddet og merket opp igjen stien som var arbeidsveien til Kristian Lien. Han gikk hver dag til arbeid frem og tilbake, tilsammen 13 km hver dag fra Romedal til Klevfoss. Ekstra artig er det at Lars Lien har tatt på seg oppgaven med å være stiansvarlig.

Lars vokste opp ved Lien i Romedal der utgangspunktet var for arbeidsveien. Nå har Lars flyttet fra Ilseng til Ådalsbruk like ved Klevfoss og dermed er ringen sluttet. Lars er en ekte friluftsmann slik at HHT har sikret seg en solid stiansvarlig.
HHT kan dette med turstier og Jan Schrøder hadde lagt ned et solid stykke arbeid med planleggingen. Tirsdag 24.04 var 15 stk på dugnad og sluttførte jobben.

Under kafferasten kunne leder i HHT Margrethe Ruud Skjeseth fra Romedal fortelle at turmålene for 2012 var klare og skulle lanseres i disse dager. Hun hadde med seg 4 foldere fra Stange, Løten, Hamar og Ringsaker.
Turstier i nærområdene vil bli viktigere fremover, det er ikke nødvendig å kjøre bil til Vangsåsen for å gå på tur. Dette har nå HHT tatt konsevensen av og året "opptur" for 8. klasse skal gå i Kristian Liens fotspor. Det blir Romedal, Stange og Løten Ungdomskole som skal gå denne turen til Klevfoss og der vil Tor Karseth si litt om Kristian Lien fra stykket "arbesdager". Lars blir da med ungdomme som kjentmann.

26. august blir det tur med HHT "I Kristian Liens fotspor" og Arbesdager på klevfoss etterpå.



Kart er utarbeidet, men den som kan publiseres er ikke klar enda. Kart er som bilder knyttet til opphavsrett.

Men følg med, det kommer.