Steinerskolen, en annerledes skole
Steinerskolen, en annerledes skole

av Hans Kroglund [29.11.06 21:31]



Steinerskolen i Ottestad hadde høstmarked lørdag den 25 november. Skolen og foreldrene jobber tett for å få til julemarkedet med salg og teaterforestillinger. Ilsenggutten Mads Eirk Tømta hadde en av hovedrollene i 9 klasse.

Her ser vi Mads i stykket "Bergekongen og Menneskefienden".

De hadde 2 forestillinger på lørdag og spilte for fulle hus. De har spilt stykket før i høst. Det hele var et imponerende skue, alt fra sminke, hvor godt de husket teksten og hvordan de levde seg inn i spillet.
Bergekongen er et åndsvesen som stiger med på jorden for å ordne opp.
Rappelkopf spilles av 2 stykker (de har begge flosshatt) og er noen motbydelige vesner. Han herjer vilt med sine kone, sine barn, tjenere og alle andre. Bergekongen bestemmer seg derfor å gjøre noen grep.

Her er stykket ganske komplisert .

Bergekongen bestemmer seg for at han bytter kropper på Rappelknopf slik at han ser seg selv utenfra. Dette gjør at han kommer på bedre tanker og det ender godt til slutt.
Her er det duell på gang.




Forøvig hadde 6 klasse dukketeater der de hadde laget alt selv. Alle på skolen var involvert i et eller annet og foreldre må også delta aktivt skal dette kunne gjennomføres. Vi er ikke i tvil om at dette er en flott skole å gå på der det legges vekt på litt andre ting enn i den vanlige skolen.

Det er endel elever fra Ilseng som går der og de får tilbud om skoleskyss så alt ligger tilrette for de som velger dette.

Kroglund Media hadde fått i oppdrag å lage en DVD av forestilling og her er DVD og cover resultatet. DVD selges gjennom skolen.