Blåser det Breidablikk Skole sin vei?
Blåser det Breidablikk Skole sin vei?

av Hans Kroglund [08.11.14 22:44]



Stange Kommune har bestilt en utreding fra Telemarksforskning om skolestruktur i Stange Kommune. Den 06.11.4 skrev Stangeavisa om denne rapporten som Stange skal bruke som et grunnlag for videre arbeid. Denne gang gikk det Breidablikk sin vei.

Bilde fra 17.mai 2014. Breidablikk skole feirer friheten.
Mange har vært spent på resultatet fra denne rapporten. Ilseng.net har ikke lest den så vi referer til SA. Den skriver at Romedal ungdomskole blir foreslått omdisponert til barneskole for Åsbygda, Vallset og Solvin istedet. Espa foreslåes nedlagt og elvene flyttes til Tangen.

Breidablikk skole beholdes og utvides med ungdomstrinn til og med 10 trinn. Andre ungdomskoleelever fra Romedal fordeles mellom Stange og Ottestad.

Det nevnes som positivt ved Breidablikk skole at så mange elever kan gå til skolen. Flott at også slike momenter kan taes med.

En ombygging av en skole koster ca kr 65-75 mill. og besparelsen antydes i størrelsesorden kr 3,5-4,5 mill. Det er ikke all verden, så her er ikke siste ord sagt.

Les hele rapporten her
www.stangekommune.no

Her en faximile fra SA. Klikk for større bilder.



Bilde fra Breidablikks feiring av skolen sin 60 år feiring. Alle elevene var med på jubiléforestilling på Ilseng Samfunnshus.