Hornejordet klar for fugleinvasjon
Hornejordet klar for fugleinvasjon

av Hans Kroglund [14.03.07 17:06]



Våren kom tidlig og fort og det tok ikke mange dagene med mildvær før jordet ved Staren fylte seg med vann. Trekkfuglene er da på plass med en gang.

Bildet over er fra morgen den 14.03.07 fra veien og sola fra øst.

Fredag 16.03.07.

10 svaner er på plass. Vannspeilet var allerede mye mindre, det så noe rart ut.


Torsdag 15.03.07
Idag hadde det kommet veldig mange ender uten at vi er sikre på typen, men det bruker å være en god del stokkender, krikkender, toppdykkere osv. Foroutstyret er for dårlig og vi må gå på Hornetoppen for å komme nærmere. Dette bildet er tatt fra veien



Onsdag 14.03.07

De første svanene var på plass i dag tidlig og nattefrosten hadde laget is på store deler av vannet. Men om noen dager regner vi med at flere svaner og andre arter kommer. Ilseng.net vet at Trond Vidar Vedum kan alt om fuglelivet på Staren og håper han kan hjelpe oss med faktakunnskap.
Her ser vi årets første svaner.


Før om årene har vi sett 50-60 svaner og flere hundre ender sammen, vi er spente på om det skjer i år også. Staren er sammen med Åkersvika store mellomlandingsplasser for trekkfugl.

Det er ikke mer enn et år siden det var så stor spenning om fugleinfluensaen, det er mer stille om den nå selv om den sikkert er like aktuell.
Vi oppforderer alle til å gå en tur å se på livet.