Øivind Øi sitt hjemmebakte brød
Øivind Øi sitt hjemmebakte brød

av Hans Kroglund [26.01.19 10:31]Aruna Akademiet er et friskt innslag på Ilseng. De kjøpte gården og kom til Ilseng 2008/09.De bygde om den gamle stallen til topp moderne kursrom og det har blitt et senter for Innerlife, "Et møtested for personlig, indre vekst og gledesfylt, spirituell livsutfoldelse" som det står på deres web side

Øivind fikser brødskiver. Andre hadde med smør, ost, hjemmelaget jordbærsyltetøy og kortreist honning.

Ilseng Pluss fikk besøk av Øivind tirsdag den 11. desember og da hadde han med seg sitt hjemmebakte brød som vi fikk til lunch. Hver tirsdag er det samling rundt bålet på Bjørby og det møter opp alt fra 10 til 20 stk.

Brødet smakte fortreffelig, det består hovedsaklig av egenmalt havre, spelt, mandler, 10 gram fersk gjær og noen små hemmeligheter i tillegg. Kaldheves over natten.

Mer om Innerlife på Aruna
InnerLife-Akademiet er et møtested for personlig, indre vekst og gledesfylt, spirituell livsutfoldelse. Alle våre aktiviteter er rettet mot spirituell utvikling under merkevarenavnet InnerLife. Du lærer å se deg selv som et helt menneske,

Reportasje i Huskelappen
Øivind søkte i Huskelappen etter egnet lokale for brødbaking. Huskelappen ble så interessert at det ble en helside om "Achilles hjemmebakte brød".
Senere har Øivind bestemt at han heller innreder bakeriet på gården Bjørk. De har nesten 1000m2 boligflate å ta av, så det ble billigst og mest praktisk.

Dobbeltrykk for større kopi


Arkivbilde fra juni 2009


Arkiv. Repotajse om Øivind og hans husbåt iHamarregionen hefte 2017
Dobbeltrykk for større bilde