Feil i resultatene gav 14.plass og 10.plass i NM totalt
Utskriftsvennlig side

Pga av feil med resultatlistene på Dokka under siste NM løp endte Tony på en plass dårligere enn det han kjørte inn til. Dette gav en 10. plass i NM totalt for 2011 og en 14. plass i løpet. Desverre oppdaget vi feilen for sent, og hadde derfor ikke mulighet til å få endret den.

Arrangementet var godt gjennomført selv om det regnet kraftig det meste av helga. Dette gav vanskelige kjøreforhold for alle utøverne.

Torsdag: Avreise til Dokka

Fredag:
Oppsetting av depot, samt innsjekk og teknisk. Alt ok.

Lørdag:
Treningen gikk greit, selv om banen var våt og glatt.

Tidstrening gikk ikke så greit. Tony kjørte en runde og passerte start. På strekka gav han på litt for mye gass og endte i sandfella med nesen godt plassert i grøfta. Han fikk dermed ingen tid, og ble plassert bakerst på lista.

Da bergningsmannskapene kom for å tekke Tony opp, satte de på en tauestropp og rykket til i tauekroken. Dermed rykket de ut kroken, støtfanger bjelken samt deler av gulvet ut gjennom støtfangeren. En planbil ble dermed satt på oppdraget. Planbilen hentet og plasserte bilen trygt på depotplass, mens Tony kontaktet førerkontakten. Førerkontakten kaller da opp løpsleder og teknisk ansvarlig, som gir Tony teknisk dispensasjon til å kjøre videre.

I 1. omgang ble Tony litt reservert i forhold til hva som skjedde på tidstreningen, men begynner likevel å vise at han få taket på sporvalgene på banen. Han ble sist i sitt heat, og nest sist på tid i første omgang.

2. omgang endte med en 9. tid etter en dårlig start, og en andre plass i sitt heat. Men farten kom tilbake og vi er klare for en ny dag, dagen etter. Teamet avsluttet kvelden med hærlig tilberedt elgstek til middag og varme pærer til dessert, samt en varm dusj hos Tony sin grandtante.

Søndag:
Warm up gikk helt greit, ingen store problemer, og banen begynte å tørke etter noen timer uten nedbør.

Regner kom under kirketiden.

I 3. omgang ble Tony plassert med mange gode førere og havnet bakerst etter start. Han hang likevel godt med. På tredje runde sluttet servoen å virke, så Tony måtte jobbe med rattingen siste runden. Sist i mål, og 12 plass i tid. Nå var det Tollefsen sin tur til å teste sandfella.

I C-finalen fikk Tony en god start. Etter at han hadde tatt alternativ sporet ble han liggende bak en bil som sperret banen, og Tony kom ikke forbi. Tollefsen brøt, og etter en stund valgte også Tony å bryte på grunn av null sikt.

Tony ble dermed nummer 13 av 14 i sin klasse og nummer 9 i NM. Men på grunn av feil i resultatlista ble Tony offisielt nummer 14 i løpet og nummer 10 i NM. Vi har vært heldige i de løpene vi hittil har kjørt, og har derfor ikke hatt behov for å legge inn protest eller appelere. Derfor hadde vi heller ikke satt oss godt nok inn i disse reglene og ble derfor for sene til å få endret resultatet fra løpet.

NM sesongen er slutt for denne sesongen, men vi satser likevel på å kjøre to løp til i år for å få litt mer kjøretrening.