• Startside
 • Nyheter
 • Kontakt oss
 • Kart
 • Sponsorer


Under Bruafestivalen 2009
Utskriftsvennlig side

Festivalkunstnere Under Brua 2009
Kathrine Berg
Kathrine jobber spesielt med lamper og har blant annet gjort mange skoleutsmykninger. Lokalt er det Ajer ungdomskole og Ridabu skole som er så heldige å ha en utsmykning av denne flotte kunstneren. I tillegg har Kilde skole og Kirkenær skole i Ringsaker lamper som er signert Kathrine. Kathrine vil delta på festivalen i år med en lysinstallasjon som skal henge under brua. På Kathrines hjemmeside står det: ”Utgangspunktet for arbeidet mitt er fascinasjon for lys og rom”.

Fra utsmykning ved Ajer Ungdomsskole av Kathrine Berg
Les mer om Kathrine På hjemmesiden

Svein Tore Kleppan
Svein Tore er kjent for mange gjennom skulpturen av arbeiderkvinnen utenfor Sagatun kino på Hamar. Han er forøvrig en kunstner som arbeider mye i tre. I tillegg er han fiolinmaker. Han har en rekke utstillinger og utsmykninger i hele Norge bak seg. I Brumunddal finnes det to utsmykninger: Sagbruksarbeideren og Elgokse. Svein Tore vil bidra aktivt på festivalen ved å jobbe med sin kunst på stedet. Det vil bli anledning til å møte kunstneren, stille spørsmål og se hvordan kunsten blir til.
Se hjemmeside.
Roar André Bakken
Roar André jobber med kunst, musikk og skriving/lyrikk. Han ligger på Youtube med en låt som heter Marry fra en singel som ble spilt inn i fjor. Videoen er filmet av Stig Rune Reiten fra bandet Teencats. Roar André hadde i juni en utstilling på Blaarud. Han har også tidligere vært vist på Hamar bibliotek og har en fast samling med bilder på Toneheim. Inspirasjonen henter han fra egen fantasi og han liker å bruke flere teknikker i bildene sine. Roar André har blant annet gitt ut en diktsamling med tittelen "En ensom seng", og han har spilt sammen med Kaia Huuse ved utdelingen av årets medmenneskepris.


Elisabeth Slettnes
Elisabeth holder til på Lillehammer og vil bidra under brua i år med frodige malerier og grafiske trykk. Hun har deltatt på flere utstillinger og er blant annet innkjøpt av Sykehuset Innlandet og Hafjell Alpinlandsbyer. I Hamar er det mulig å se bildene hennes på utestedet Svare & Berg. Elisabeth sier selv om sin kunst: ”Jeg maler mennesker og dyr i en fabulerende stil, i en surrealistisk setting. Inspirert av myter, sagn og eventyr, kombinert med egne ideer og historier. Bakteppet er ofte natur, gjerne med vann (det foranderlige) og himmel (det uendelige).” Hennes arbeider vil bli vist i festivalteltet.
Se hjemmeside.


Thomas Rummelhoff
Thomas hadde utstilling i Hamar Kunstforening i mars-april i år og fikk i den forbindelsen veldig gode omtaler. Han holder for tiden på med utdannelse ved Edinburgh College of Art i Skottland. Han har allerede deltatt på en rekke utstillinger og vil i sommer også vise arbeider på Hå Gamle Prestegaard. Thomas arbeider innenfor flere sjangre: maleri, animasjon og installasjon. Bidraget på festivalen er en videoinstallasjon. Installasjonen består av en ”visningsboks” som publikum kan titte inn i for å se filmen (/´ju:vjele/). Thomas sier dette om sin kunst: ”Maleriene og animasjonsfilmene tilbyr betrakteren et innblikk i en visuell verden, som utgjør en parallell virkelighet med referanser til politiske og sosiale spørsmål i samtiden. Mine motiver preges av min fascinasjon for forholdet mellom figurer og rommene de befinner seg i. Rommene kan beskrives som isolerte, fremmede og til tider klaustrofobiske, og det samspillet som oppstår mellom figur og rom skaper et narrativt potensiale, som jeg håper vil utløse en kreativ tankeprosess hos betrakteren".


Linda Bakke
Linda er vår faste festivalkunstner som også i år vil utvide sitt kunstprosjekt under brua. I 2007 ble den etterhvert velkjente speilmannen hengt opp under brua. Samme år delte vi for første gang ut Under Bruaprisen. Linda er kvinnen bak utformingen av denne prisen, en miniatyr av speilmannen. I 2008 fikk speilmannen selskap av en speilkvinne. Begge vil være med denne festivalen også, og vi gleder oss til å se hva Linda vil finne på for noe mer i år. Linda har flere utsmykninger og utstillinger bak seg, og har nå også eget kunstgalleri hjemme i Stange.
Se hjemmeside.


Minipicasso
Minipicasso er ledet av kunstner Knut Nordby og har kurser i Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Oslo. Det arrangeres kurser for både voksne og barn, og filosofien bak kunst- og kulturskolen er at alle er kunstnere, og har en unik evne til å uttrykke seg. Dette skal festivalgjengerne 2009 også få vise når Minipicasso spenner opp kjempelerretter som publikum selv kan male på. Maleriene vil dermed bli til underveis mens konsertene pågår – et levende kunstverk som vil forandre seg hele tiden. Les mer om denne spennende kulturskolen.
Se hjemmeside.

Hamar Katedralskole
Elever fra Studiespesialisering med formgiving og fra Medier og kommunikasjon.

Katta vil delta med elever fra Studiespesialiserende med formgiving og fra Medier og kommunikasjon. De vil vise arbeider som de har jobbet med våren 2009. Foreløpig er ikke alt klart men vi vet i hvert fall at det blir en bruutstilling på Under bruabrakka. Elevene på Studiepesialisering har hatt et bruprosjekt hvor de har dokumentert arbeidene sine. Det er denne dokumentasjonen som blir presentert som en fotoutstilling under brua. Vi er glade for å ha med ungdommene og deres uttrykk.


Ira Ervik
I år er vi så heldige å ha fått en prisvinnende bodypainter med blant kunstnerne. Ira Ervik er opprinnelig fra Latvia men bor nå i Norge hvor hun blant annet er linjeleder (makeup og stylistlinje) på Norsk Frisør, -Hud & Stylistskole. Hun har en imponerende og mangfoldig bakgrunn fra Stylist- og makeupmiljøet i inn og utland. Og var nå nylig involvert i Grand Prix i Moskva. Hun er en av Latvias 100 mest berømte personer!, i følge boken 100 from Latvia. Ira skal utføre bodypainting, dvs maling på menneskekropper, i en eller annen form. Dette vil bli et veldig flott innslag under brua i år.
Tor Østerhagen
Tor Østerhagen deltar med rekvedkunst under brua. Denne stolen også kalt mammatre kan du sitte på eller i hvis du trenger en pustepause fra festivalen. Følg skiltingen og få deg en flott naturkunstopplevelse. Tor Østerhagen har også tidligere deltatt på den musikalske sida av festivalen sammen med Haakon Haga, og det gjør han også i år.

kl: 15.00 Festivalområdet åpner

kl: 17.00 Show for Barn og Unge. Konferansier: Henning Stranden

Henning Strandens Minitrio (for barn fra 4 år)

Henning Stranden Minitrio er en liten trio med et bittelite glimt i øyet. Trioen er kjent for å blande musikk og galskap, og deres repertoar spenner seg fra vakre jazzballader til banale parodier. Den lille trioen har de siste årene skrevet sine egne forestillinger for barn, og turnert rundt omkring i Norge med Rikskonsertene. Til høsten er de aktuelle på barneskoler i Hedmark med stykket "Snart Landar Flyet" med tekster av Halldis Moren Vesaas.
Henning Stranden Minitrio er Håvard Skaset - Gitar Guro Skumsnes Moe - Vokal og kontrabass -Henning Stranden - Vokal og konsonant. Vi gleder vi oss stort!

kl: 17.45 The Hoggorms (et eventyrlig show for barn fra 4 år.)
The Hoggorms er tilbake under brua! Denne gangen med skuespill og musikk, basert på norske folkeeventyr. Et komplett sceneshow for barn i alle aldre. The Hoggorms gjør eventyrene slik bare de kan! Med utgangspunkt i Asbjørnsen og Moes folkeeventyr signer The Hoggorms den oppvoksende slekt: Ole Ronny Tyseng, Peter Kippersund, Terje Larsen og Yngve Sørli har i over tyve år spilt sin versjon av rytmisk samtidsmusikk, kalt ølpunk og pøbeljazz. Alle fire er også i løpet av denne tiden blitt fedre, en pågående gjennomrystende opplevelse.
Denne forestillingen samler deres erfaringer som fedre og pøbeljazzere i et slags utvidet kulturbegrep som vi så gjerne deler med andre! Forestillingen hadde premiere på Hamar teater 15. januar 2008 og har etter det turnert rundt i Hedmark og lagt nye erfaringer rundt sine hoggtenner! Showet passer for barn fra fire år og oppover, forestillingslengde: I overkant av 30 minutter

kl: 18.30 Konserter for ungdom:
Breakaleg Dans og Drama

Breakaleg vil presentere et utdrag fra sin dans og drama sommerforestilling. Elevene har selv vært med på å skape materialet, og har jobbet intenst i en uke for å få det til. I år vil breakaleg ta med publikum på en spennende og fantasifull ferd. Aktørene er mellom 13 og 18 år og kommer fra Hamar og omegn. Produsert og koreografert av Linda M. Andresen og Annette Brandanger

kl: 18.45: Årets Nykommer: "Rearward Days"
Sofie Baumann, Jorunn Nordmo og Emma Munden, alle 13 år, debuterte på Hyndranten i april i år med bandet Rearward Days. Debutkonserten ga mersmak, og de fikk rosende mottagelse av langhårete metallgutter, så selv om de var nervøse, var det kjempegøy. Jentene lager låter og tekster selv og øver en gang i uka på Seaside. Sanger som Black Rose, Million more og Planet X er noen av låtene de har fremført. Til høsten begynner de alle i 8. klasse ved Steinerskolen og har tenkt å fortsette øvingen for fullt utover høsten. Vi ønsker Rearward Days velkommen til Under Bruafestivalen.

kl: 19.15 Bliss Intolerance
Bliss Intolerance ble dannet i 2004 med et ønske om å skape musikk ut fra de erfaringer de respektive medlemmene hadde gjort seg. Veien til Bliss Intolerance har i stor grad blitt tråkket opp i takt med utviklingen til bandet. Bandets tanker rundt musikken har vært at musikken reflekterer det de har valgt å kalle beautiful depressions and violent frustrations. Etter å ha spilt uten hverken trommeslager eller perkusjonist i flere år ble bandet et medlem rikere helt uten at bandet hadde tenkt over at det var det som trengtes. Bliss Intolerance har det siste året utviklet seg enormt og er på god vei til å befeste sin posisjon i musikken og på Hedemarken for øvrig. Musikalsk refererer Bliss Intolerance til en spenningsfylt kombinasjon av Pink Floyd og Nine Inch Nails, med innslag av Tool og andre.

kl: 20.00 Section Down
Section Down er en hardrock trio fra Hedmark. Bandet ble startet av Erik Flagstad og Terje Flagstad i 2000. Flere har vært med i bandet før Lars M. Brenne kom inn som fast medlem april 2005. Section Down har spilt inn over 100 sanger siden starten. I tillegg har de laget seks demoer, en promo og musikkvideoene "My faith og "Untold" som ble produsert i 2007. Section Down er igang med sitt aller første album.

kl: 20.45 Wyruz
Wyruz oppstod tidlig 2002. Gitaristene Vegar Larsen og Kim Nybakken (fra Criterion), hadde samme interesse innen musikk og bestemte seg for å danne et band. Det gikk ikke lenge før de første spillejobbene kom bl.a ”Parkrock” i Hamar. For å vise at de ikke bare var et hvilket som helst annet band, spilte de kun coverlåter av Floridalegendene Death! Det virket som publikumet likte det de hørte, og det gikk ikke lenge før de igjen spilte live, da med eget materiale. Noen av høydepunktene til Wyruz var: By:larm 2004, og når de headlinet clubkonseptet South of Heaven’s vestlandsturne i juli 2006. Målet for bandet fremover, er å få spille flere konserter, derfor gleder de seg til å spille Under Brua. Wyruz består av: Vegar Larsen-Gitar/vokal, Kim Nybakken-Gitar, Kenneth Skårholen- Trommer og Per Kristian Skogli-Bass. Her er noe av kritikken Wyruz har fått: ”Melodiøs og utrolig catchy thrash med en liten dose deathmetal er vel en ok beskrivelse av hva de holder på med og en ting skal være sagt med en gang, det låter utrolig fett” (http://www.eternal-terror.com/omtaler.php?id=3243)
”Med sin kompromissløse, ultratighte, tekniske thrash, eller catchy death om du vil, på deres nivå, synes jeg det er rart de ikke har rotet i stand noen kontrakt enda.”(http://www.metal-norge.com/?action=omtaler&ID=1929)(se også www.myspace.com/wyruz for mer/oppdatert info)

kl: 21.30 Gustu
Bandet ”GUSTU” ble startet i september 2005. Det hele begynte med at vokalist og gitarist, Stig Gustu Larsen begynte å jobbe med 3 låter i ”Studio Nyhagen” på Toten. En av låtene som ble spilt inn var sangen ”Jupiter & Mars” og med hjelp fra TNT gitarist Ronni Le Tekrø ble låtene spilt inn på 2 uker. I november 2005 ble mixen av låtene ferdig, og sangen ”Jupiter & Mars” ble plukket opp av en av Norges største radiokanaler, ”NRK P3”. Andre radiokanaler, som for eksempel; NRK P1, Kanal 24 og webradio stasjonen ”RadioLand” fikk også med seg låten og ”Jupiter & Mars” fikk mye radiotid. I forbindelse med en konsert på ”Russetreffet på Lillehammer 2006” ble låten a-listet på ”RadioLand” i hele mai som var den offisielle ”russe-radiostasjonen 2006”. Enkelte medier (bla. Østlendingen oktober 2008, har utalt: ”..musikken GUSTU spiller, er en blanding av musikken til a-ha og Dimmu Borgir”. GUSTU gjorde seg bemerket med konsert under By:Larm/Club:Larm i Oslo tidligere i år. Gjorde en rekke radiointervjuer med bla. Radio Tango og P1. Bandet har også stilt opp i flere aviser i Hedmark/Oppland den siste tiden. GUSTU kommer med to utgivelser i sommer, først på en samleplate i regi av Hedmark fylkeskommune, med bla Return og Kaia Huuse. Så kommer debut EP'en 1. juni. Fra før har GUSTU gitt ut singel og medvirket på en "best of.." plate i USA og kommer til å dra over dit i høst/vinter for å gjøre en rekke konserter.

kl: 22.00 Slutt

kl: 15.00 Festivalområdet åpner

kl: 17.00 Konsertstart Konferansier: Henning Stranden

kl: 17.05 Solheimkoret, dirigent Inger-Pernille Stramrud
Solheimkoret er et blandakor fra Ringsaker i Hedmark som består av ca 60 medlemmer. De er et aktivt kor, med et stort reportoar. Alt ifra kirke-musikk, viser, folkemusikk, popmusikk, musicals, julearrangement og sanger fra fjernere himmelstrøk. I løpet av et korår forsøker vi å spenne aktiviteten over så mye som mulig. "Men fremfor alt har vi det HÆÆRLIG sammen. Vi vet at trivselen innad i koret, alltid gjenspeiles i det som publikum opplever på konsertene våre, og vi har alltid mye publikum." Musikalsk leder er Inger Pernille Stramrud.

kl: 17.30 Sogns
Sogns har for lengst inntatt toppdivisjonen blant Skandinaviske danseband. Orkesteret sjarmerte hundretusener av norske fjernsynsseere i programmet ”Lyden av lørdag”. Siden den gang har karrieren gått én vei; oppover. Avtalen med plateselskapet Big Box resulterte i CD-en ”Det koster å vara kar”. En plateutgivelse som fikk ellers knipne kritikere til å ta fram superlativene. Platen har solgt 7000 eksemplarer og kom høyt opp både på den norske og internasjonale VG-lista samt nominert til spellemannpris.

kl: 18.00 Engen & Compani
Engen & Compani startet som en pubmusikk-trio høsten 2006 og het da Gutta fra Calcutta. Siden har vi blitt kvartett og musikkprofilen har endret seg vesentlig. I dag består repertoaret av dansbar og ”trampe-takten vennlig” country/roots, klassisk rock’n’roll, soul og pop. Vi er fire rutinerte karer med bred musikalsk bakgrunn. Hver for oss har vi kjørt tusenvis av mil på norske landeveier, vært backing- og studiomusikere for div. norske artister og spilt på festivaler i inn- og utland. Nå har vi funnet sammen i Engen & Compani.
Ideen med Engen & Compani er å presentere musikk for nær sagt enhver anledning. Vi mener vi passer like godt på festen på lokalet, i hjørnet på pub’en, på jubileumsfesten og i party-teltet. Vi kommuniserer godt med publikum, og jobber for å skape en hyggelig atmosfære der vi spiller.

kl: 18.45 Haakon Haga
Haakon Haga "bor" nesten hele sommeren under brua. Det var på bakgrunn av han og tv-dokumentaren at Under Bruafestivalen ble til. Haakon Haga er en dyktig artist, med en særegen god stil. Han har hatt mange opptreder de siste årene, og den siste var i Tyskland, hvor han opptrådte under festivalen Nordischer Klang i Greifswald. Haakon Haga er verdt å lytte til.

kl: 19.30 The Flower Power Band
Steinar Lindblad er gammel hippie, låtskriver, fjøsrøkter og familiefar. Fulgte den grønne bølgen i 70 åra og flyttet til hedemarken. Har spilt rundt omkring i Norge og Europa, bl.a. flere vellykkede turneer i Polen. Grunnleggeren av Neil Young coverbandet Broken Arrow. Har samarbeidet med mange musikere fra hedemarken, bl.a. Henning Røberg og Henning Westeng som også er med denne gang; på percusjon, Steinar Brekke-Stickbass, Trygve Nakkland-Klaviaturer, Jan-Erik Langnes-div. gitarinstrumenter, Finn Lilleseth-slagverk, Anders Ihler-gitar. Dette er THE FLOWER POWER BAND, her blir det peace&love, og kanskje en Neil Young låt eller to. Den siste låta til Lindblad, som spilles en del på radio om dagen, heter jo også ”OLD HIPPIES RIDE AGAIN”.

kl: 20.15 The Boozehounds
The Boozehounds har stilmessige røtter i 70-talls blues\rock. De spiller bl.a. covere av ZZ-Top, Jimi Hendrix og Steve Ray Vaughan med stor autoritet og troverdighet. Et meget lovende band. The Boozehounds er også klare for Notodden Bluesfestival.kl: 21.05 Under Bruaprisen
Under Bruaprisen 2009 tildeles Inger-Pernille Stramrud fra Ringsaker, for mangeårig engasjement innenfor korbevegelsen i Innlandet. Vi vil trekke frem spesielt hennes arbeid med Solheimkoret. Prisvinner mottar en statuett og et diplom. Tidligere prisvinnere: Odd R. Antonsen for hans mangeårige innsats som musiker, dirigent og mentor som ble tildelt i 2007. Under Bruaprisen for 2008 gikk til skuespiller og regissør Torleif Kippersund fra Tangen. Til grunn ble lagt hans mangeårige engasjement ved Suttungteateret og Ungdomsteateret på Tangen.


kl: 21.15 A Blind Cow
A Blind Cow er et nytt band sammensatt av 4 herrer. Mohammed (Haugen) Kowkabi Bass, Ole Kværneng Lead Gitar, Geir Øverland Trommer, Anders Landgaardshagen Gitar/ Vokal. Vi spiller kun egne låter og kan ikke settes i bås, men det er alt fra rock til det helt melankolske lavmelte. Erfaring er det nok av i bandet, til sammen har vi nok 60 års fartstid i ulike sammenhenger. Som liveband har vi fått veldig gode tilbakemeldinger fra absolutt alle kanter, NRK Hed/Oppl. gjorde også et liveopptak fra en konsert i Hamar (Dirty Nelly) deler av konserten vil bli sent i midten av juni, så hør etter blinde kuer. Velkommen Under Brua.

kl: 22.00 Big Rooney & The Doghouse
Hedmarksgruppa Big Rooney & The Doghouse har to ganger på et halvt år spilt inn i superlegendariske Sun Studio på 706 Union Avenue i Memphis, Tennessee. For de fleste en drøm som aldri blir virkeliggjort. Gutta booka studiotid og gjorde drømmen til virkelighet. Nå kommer de under brua!
kl: 22.45 Lasse Johansens Orkester
”Jeg er Sven Ingvars-fan” sier Lasse Johansen og har vært det helt fra barndommen av. Hvem husker vel ikke : Önskebrunnen, Under ditt parasoll, Kristina från Wilhelmina, Du ska tro på mig, for å nevne noen. Lasse Johansens Orkester svinger noe aldeles utrolig, med musikere til fingerspissene i samtlige ledd. Den utstråling og spilleglede denne gjengen har på scenen smitter umiddelbart over på publikum, og skaper en helt spesiell atmosfære. Under brua får vi nok høre en del nye låter også, ihvertfall fra Lasse Johansens aller siste CD "se min ild".

kl: 23.45 Henning Stranden Minitrio
Selv om Henning Stranden Minitrio spiller og opptrer mye for barn, så har denne spesielle trioen et "voksen" repertoar som spenner over flere sjangere. Henning Stranden er kjent fra blant annet nrk programmet Beat for Beat, hvor han blant annet fremførte "We are the World" med alle vokal stemmene. Henning Stranden er kjent som en musikalsk komiker. Dette blir moro. Gled dere!kl: 00.30 Fuel
Fuel har siden sommeren 2003 gjort sitt for å holde liv i den gode gamle partymetallen. Fuel har base på Stange, hvor mangt et fett gitarriff har blitt født. Og hva mener vi med partymetall? Hva sier du til låter som Breaking the Law, Living on a Prayer, Poison og The Final Countdown fra band som Judas Priest, Bon Jovi, Alice Cooper og Europe?


<<Tilbake


Besøk oss også på facebook:

Klikk "likes" på vår facebook side!
Støtt oss med din grasrotandel!
Les mer...

Vil du bli medlem i Foreningen Under Brua?
Selv om Under Bruafestivalen ikke blir arrangert i år, må Foreningen Under Brua se fremover. Hvis du er interessert og kunne tenke deg å være med som frivillig i fremtidens Under Bruafestivaler, så meld deg inn i Foreningen Under Brua.
(Foto: Trond Frydenlund)
Les mer...

 

www.underbrua.no | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009-2014