• Startside
 • Nyheter
 • Kontakt oss
 • Kart
 • SponsorerUtskriftsvennlig sideHer er årets festivalkunstnere!
Linda og Inge samarbeider om et elgprosjekt i Østerdalen for
Statens Vegvesen.

Linda Bakke:
Linda er vår faste festivalkunstner som også i år vil utvide sitt kunstprosjekt på festivalen. I 2007 ble den etter hvert velkjente speilmannen hengt opp under brua. Samme år delte vi for første gang ut Under Bruaprisen. Linda er kvinnen bak utformingen av denne prisen, en miniatyr av speilmannen/speilkvinnen. I 2008 fikk speilmannen selskap av en speilkvinne. Linda har flere utsmykninger og utstillinger bak seg, og har nå også eget kunstgalleri hjemme i Stange. Mange har nok et forhold til Lindas sjiraff som stikker hodet opp i skolegården ved Ridabu skole.Hvem husker ikke festivalen i fjor hvor Linda satte sammen to folkevognbobler til skulpturen "Politi og røver". I år samarbeider hun med kunstneren Inge Iversen.Se hjemmeside her.

Inge Iversen:
Han er selvlært som kunstner. I 1973 utgav han «underground» tegneserieheftet «En fågel er loss» med Terje Nordberg. Han var medlem av Atelier Nord i 1976 og 77. En tid oppholdt han seg i Sverige hvor han skaffet seg pedagogisk utdanning og blant annet illustrerte barneboken «Anka Vanka». Fra 1981 til 91 underviste Iversen ved Steinerskolen på Hedemarken. Han er adjunkt med mellomfag i kunsthistorie og grunnfag i historie og engelsk. Siden 2002 har han undervist på deltid ved Ankerskogen VGS i formgivningsfag. Han klimprer på diverse strengeinstrumenter og var medlem av trioen Bård, Tired & Thirsty som spilte irsk folkemusikk . Sammen med Odd Bjerke startet han Fraena Bith som beveget seg i et humoristisk-teatralsk grenseland og bl.a. fremførte en ny versjon av ”De nære ting”. For tiden har han et musikalsk samarbeid med amerikaneren Daniel Hehir. Kunstneren har siden 2000 arbeidet med animasjonsprosjekter, video, musikk og billedbehandling via datamaskin.Han er nå medlem av Katamar som spiller folkemusikk fra Irland, Sverige, Norge, Russland og Balkan.

Disse elggevirene er plassert langs Riksvei 3 i Østerdalen.


Jens Haugen:
Den prisbelønte fotografen Jens Haugen er blant Norges ledende innen reklame- og fashionfotografi. Han har med årene utviklet en særegen stil med lys og etterbehandling av bilder, som gjør dybdefølelsen i verkene helt unik. Jens Haugen har hatt fullt opp å gjøre med kommersielle oppdrag de siste årene, og sier at han har trivdes med de kreative utfordringene det har gitt.


Audun Røberg jr.:
Audun kommer fra Ridabu, nærmere bestemt på Toneheim Musikkfolkehøgskole, hvor hans mor og far var musikklærere. Senere bosatte familien Røberg seg på Blæstad. Etter videregående skole på Hamar gikk han ett år på Kunstfag grunnfag i Brumunddal, før han kom inn på Statens Kunsthøgskole i Bergen. Han gikk to år i Bergen og to år i Oslo.
Hans debututstilling var i 2005, støttet av Norsk Kulturrråd, og hadde skissebøker som tematikk.
I fjor ble han medlem av Tegnerforbundet og dermed NBK (Norske Billedkunstnere).
Han har arbeidet innen animasjon, maleri og illustrasjon, med oppdragsgivere som bl.a. Filmkameratene, Forsvaret og Qvisten Animation.

Aslaug Mimmi Arnesveen:
Aslaug har blant annet studert kunst ved Nansenskolen på Lillehammer og på Friakademiet i Oslo. Hun maler med akvarell og olje og har en stor produksjon av bilder bak seg. Hjemme i Vallset har hun et galleri hvor egne og andres arbeider vises fram. Hun har tidligere stilt ut bilder i blant annet Stange kunstforening, Galleri Dreyer på Lillehammer og Galleri Munch i Løten.

Johnny Carlsen
Johnny er en av de som står bak satsingen på animasjonsfilmen Troll – the tale of a tail som har fått kontrakt i USA med et samlet budsjett på 100 millioner kroner! Filmen produseres av det nye norske filmselskapet, Ervod Production & Distribution som består av Hamarmennene Jørn Kolsrud, Kristian Kamp, Johnny Carlsen og Jonny Westernes. Johnny er involvert i både manus- og illustrasjonssiden av produksjonen. I selskapet Sagatoon jobber han også med andre filmprosjekter. Johnny hadde design på barne-tvfigurene Gnottene og har ellers malt bilder i sitt atelier på Disen i 15 år. Filmen Troll – the tale of a tale skal ha verdenspremiere i 2012, men i mellomtiden er vi stolte av å kunne vise maleriene til Johnny Carlsen Under Brua.


Birger Bratvold
I 2004 ble dokumentarfilmen Rød sol vist på NRK. Den handlet om Birgers liv og hadde tittel etter et av hans egne malerier. Filmen viser at mennesker har iboende kreative krefter som kan mobiliseres i gitte situasjoner og være til hjelp gjennom kriser i livet. Når han maler tar han utgangspunkt i egne erfaringer, ofte drømmer og dette materialet bearbeides videre i en skapende prosess. ”Det er bakhodet som kommer fram”, som Birger selv uttrykker det. Kunsten kan også ganske enkelt være uttrykk for vitalitet, eller en kilde til vitalitet, livsglede og innhold i livet. Birger Bratvold har sagt det slik: ”Jeg kan ikke leve uten kunsten”.
Birger Bratvolds bilder kan ses i sammenheng med en kunstretning som går under navnet ”Art Brut”. Dette begrepet har blitt knyttet til den franske kunstneren Jean Dubuffet (1901-85). Han interesserte seg for og lot seg inspirere av uttrykket i bildene hos amatører; dvs fanger og psykiatriske pasienter. Han stilte Art Brut; outsidernes kunst opp mot Art Culturel; de etablertes kunst. I dag er Art Brut integrert som en egen retning sammen med den såkalt etablerte eller akademiske kunsten, og går under ulike navn; som ”primitive kunst”, ”outsider kunst”, eller ”raw art”. http://birgerbratvold.com


Gravdahl skrivekurs
Anne Bjørg Røed på Gravdahl bokhandel i Hamar har skapt et levende litteraturhus med arrangementer, kafé og eget skrivekurs! Vi har invitert deltagerne på årets skrivekurs til å være med Under Brua. De har lest inn tekstene sine på cder som du kan høre frå en ”lydvegg” inne i festivalteltet. Disse nye forfatterstemmene er med:
Gunn Kristin Saugstad, Karen Dobloug, Janne Aasebø Johnsen, Tone Langseth Luth, Brit Marie Arnekleiv, Johannes Fauske Aschim, Nina Engelund, Simen Chr. Ruud Godager, Ingelin Ida Hansen, Torbjørn Ljones, Kjersti Blehr Lånkan, Kenneth Skjellet. De vil også selge antologien 12 i ord som er et resultat av skrivekurset 2010-2011.
Les mer om skrivekurset på Gravdahls hjemmeside:
http://gravdahl.no


Kjersti Viggen
Kjersti Viggen har tidligere stilt ut sine arbeider hos Tante Gerda i Hamar.. Hun viser broderier som består av billedvev, puter og større tekstiler. I hele sitt voksne liv har Kjersti laget og dekorert klær, men billedbroderier begynte hun med for to år siden. Broderiene særpreges av en rik fargeglede og sans for fargesammensetninger.Cecilia Tomter
Cecilia er 44 år, opprinelig fra Karlskrona i Sverige. Bor nå på Hamar med 3 barn på alderen 20, 17 og 14 år. I tillegg har hun hund og hest. Hun jobber daglig som avdelingssjef i Avdeling for Smittevern og hygiene, hun er utdannet hygienesykepleier. Hun begynte å male i ganske ung alder, men etter et lengre opphold, har hun i det senere tatt fatt på penslene igjen. Hennes serie på 4 bilder har hun kalt "Tango". Sølvsmykker står også høyt på agendaen til Cecilia. Hun er medlem i Hedmark brukshåndtverkere.


Retromarkedet kommer tilbake i år!
Tone Kjersti Hulleman, Marianne Cae og Hanne Thorud stiller også opp i år med sitt retromarked bestående av diverse klær, smykker og kopper og kar. I fjor bidro de blide damene sterkt til festivalstemningen med sitt fargerike marked og vi er glade for at de dukker opp under brua i år også.


Minipicasso ved Knut Nordby:
Minipicasso er ledet av kunstner Knut Nordby og har kurser i Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Oslo. Det arrangeres kurser for både voksne og barn, og filosofien bak kunst- og kulturskolen er at alle er kunstnere, og har en unik evne til å uttrykke seg. Dette skal festivalgjengerne 2011 også få vise når Minipicasso spenner opp kjempelerretter som publikum selv kan male på. Maleriene vil dermed bli til underveis mens konsertene pågår – et levende kunstverk som vil forandre seg hele tiden. Les mer om denne spennende kulturskolen.
Se hjemmeside.<<Tilbake


Besøk oss også på facebook:

Klikk "likes" på vår facebook side!
Støtt oss med din grasrotandel!
Les mer...

Vil du bli medlem i Foreningen Under Brua?
Selv om Under Bruafestivalen ikke blir arrangert i år, må Foreningen Under Brua se fremover. Hvis du er interessert og kunne tenke deg å være med som frivillig i fremtidens Under Bruafestivaler, så meld deg inn i Foreningen Under Brua.
(Foto: Trond Frydenlund)
Les mer...

 

www.underbrua.no | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009-2014