• Startside
 • Nyheter
 • Kontakt oss
 • Kart
 • Sponsorer


Rockabilly bandet Built For Speed er klare!
Utskriftsvennlig sideRockabilly bandet Built For Speed kommer til Under Bruafestivalen 2011 lørdag 20. august.
På midten av 80-tallet ble Elverum i Hedmark et hovedsete for de med litt høyere lugg. TEENCATS ble på en måte Norges representanter for den gryende Rockabilly-scena i utlandet. De ble relativt store her hjemme også, med flere plater utgitt på norske Sonet.

Det ble roligere rundt dem etter hvert som nittitallet ble eldre, men gitaristen Anders Westhagen ga seg aldri og kjørte opp med rocka bluesband som Powerful Stuff og Greasy Gravy. Men det er bandet BUILT FOR SPEED som er hans alter ego, der de på en måte har tatt litt over der Teencats slapp, men de er nok noe røffere i kantene og legger ikke skjul på sin inspirasjon fra rockabilly-gitarkonge Brian Setzer og hans Stray Cats, eller andre amerikanske power band som the Blasters.


Uansett så er det bandets eget varemerke som blir mest tillagt, og de har nå holdt stand de siste 13 åra, selv om far Anders og sønn Andreas på trommer har holdt det gående med hjemlige jam’er siden minstemann var 4 år. Nå er han blitt 22, og er med sin fenomenale spillestil og teknikk på en måte noe av det som skiller Built For Speed fra ”røkla”. I tillegg til å ha flere egne band og prosjekter ved siden av LIPA-studiet (som han nå er halvferdig med), er han sammen med faren fast medlem i Otis Grand’s Big Blues Band.

I kjølvannet av Teencats dukket det også opp flere andre rockabilly-band i Norge. The Daltons var et av dem, med base i rockabillymiljøet rundt Cave’n i Oslo. Her var Ole Evensen bassist, og i Built For Speed drar han strengene enda hardere for å oppnå den karakteristiske slap-effekten alle kontrabassister i rockabilly-band skal ha. Ole er også bassist i Vidar Busks nye prosjekt, bluesabilly-bandet Bubble Of Trouble.

Built For Speed har nå utallige opptredener bak seg. De har gitt ut skivene Nasty i 2000 (første skive ut på Flipside Records, Norges eneste plateselskap for Rockabilly og dens beslektede avarter), Gretschoholic …And Other Love Songs i 2004 og Even Roadies Get Their Share i 2009, alle med stort sett egne låter. Debut-skiva åpner med låta ”We’re Gonna Have A Party” og det er nettopp det dette bandet dreier seg om i sin livsglade Rock’n’Rollske utfoldelse....!
Om ”Gretschoholic” sa pressen bl.a. dette:
"Built For Speed holder igjen rockabillyfanen høyt hevet, og imponerer på oppfølgeren til "Nasty" (2000) (....) Foruten sin høye retroføring, berømmes trioen for en solid dose humor (bare sjekk ut en låt som "She's A Guy"!). Dette toppes med den Shadows-inspirerte "Daydream", og da har du ei plate som er like feit som håret til trioens to eldste medlemmer"
(- Øyvind Rønning, Dagbladet)
"Suksess-miksen hos den energiske rockabilly-trioen er en passe dose blues, litt punk, rock, og en anelse country i bånn. Og som det swinger!(....) En udiskutabel råsterk femmer på terningen. Jeg fatter forresten ikke hvem som gjør denne stilarten bedre her til lands, eller langt utenfor grensene for den del. Så jeg tenker vi sier en sekser likevel jeg."
(- Kjell Arne Fridthun, Østlendingen)
Vi tar med et par sitater om ”Even Roadies…” også:
"Stilen er umiskjennelig Westhagen; rockabilly influert av blues og syttitalls punk, med tekster om raske biler, vakre damer og rocken i seg selv. Og trioen låter rett og slett j …. bra. "
(- Svein Erik Løberg, Hamar Arbeiderblad)
"Seriøst – dette er en vitaminpille i vintermørket, rock’n’ roll og rockabilly med akkurat passe doser fengende melodier og gitardetaljer. Synd det ikke er en egen kategori i Spellemannsprisen for dette her."
(- Gunnar Svensson, BluesNews)
Mer info: www.myspace.com/builtforspeedband<<Tilbake


Besøk oss også på facebook:

Klikk "likes" på vår facebook side!
Støtt oss med din grasrotandel!
Les mer...

Vil du bli medlem i Foreningen Under Brua?
Selv om Under Bruafestivalen ikke blir arrangert i år, må Foreningen Under Brua se fremover. Hvis du er interessert og kunne tenke deg å være med som frivillig i fremtidens Under Bruafestivaler, så meld deg inn i Foreningen Under Brua.
(Foto: Trond Frydenlund)
Les mer...

 

www.underbrua.no | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009-2014