• Startside
 • Nyheter
 • Kontakt oss
 • Kart
 • Sponsorer



Utskriftsvennlig side



Aage Villy Skåret
Aage Villy Skåret er fra Tangen i Stange kommune, og vil stille ut fotografier fra sitt prosjekt «Etterbilder». Dette er en bildeserie som er bygd opp rundt de bilder som fester seg på netthinnen når du lukker øynene etter å ha sett på en sterk lyskilde. Det som i de tidlige ungdomsår startet med mer eller mindre tilfeldige motivvalg har i dag utviklet seg til en altoppslukende interesse for det personlige bildeuttrykk. Fotografiene hans gjengir på mange måter noe vi kan se med det blotte øye, men skaper en egen verden basert på en ikke-verbal kommunikasjon mellom betrakteren og bildet. De ansporer oss til å forholde oss til drøm, lengsel, sorg og glede. Aage Villy har hatt en rekke utstillinger i Norge; bl.a. i Reimannsgaarden i Grimstad, Norsk Skogmuseum i Elverum, Galleri NK i Lillehammer, Hamar Sagbladfabrikk, Elverum kunstgalleri, Henie Onstad kunstsenter i Oslo, Galleri Albin Upp i Oslo og Nordic Light Internationale Festival of Photography 2011 i Kristiansund. Nettside: www.aagevs.com


Børje Sundbakken
Børje Sundbakken er utdannet ved Kunstakademiet i Madrid. Han har fra 1996 hatt ulike separatutstillinger bla. i Kunstforeningene i Trondheim, Hamar, Skien, Bodø, Sandefjord, Fosen, Arendal, Molde, Rakkestad, Arvika Kunsthall, Kunstbanken Hamar og flere ganger i Galeria Alfama i Madrid. Deltatt på kollektivutstillinger bla. Tegne-forbundet i Oslo, Hollywood arts group CA. USA. I 2008, 2011 mottok han Statens utstillingsstipend. Han driver ”Hamar kunst og ramme”. Børje jobber med malerier i store formater med ulike teknikker og materialer. Temaene dreier seg om samfunns- og menneskets analyse. Han uttrykker ”det grunn-leggende menneskelige i kontrast mot det moderne samfunnets umenneskelige krav”. Dette i en surrealistisk tegneserieformat stil.


Anne Berg-Nilssen
Anne Berg-Nilssen liker å lage ting med hendene. Fra hun gikk på vevskole på Fagernes i 1971 til kursene i treskjæring på Hjerleid, Dovre de siste par årene - har hun søkt å lære seg håndverk fra bunnen. Det er litt sånn: Man tar en sau, klipper den, karder, spinner eller filter ulla, farger den, strikker eller vever stoff, klipper og syr plagg, vever bånd til pynt eller broderer på. Eller man feller et tre, tørker stokken, deler den opp, lager til et møbel eller et redskap, pusser, dekorerer og etterbehandler så det er funksjonelt. Det er nok derfor hun er interessert i middelalderen, hvor hendene laget alle ting man trengte - og derfor hun deltar i aktivitetene til "Middelalderforeningen i Hedmark".

Asle Vegard Bjørnerud
Asle Vegard Bjørnerud er født og oppvokst i Brumunddal, men bor på Vinterbro. Han jobber med egg tempera, akryl og akvarell. Hans første kunstneriske trofé fikk han som 12 åring, da han vant 5. plass i den landsdekkende tegnekonkurransen "På Havets bunn". Siden ble han sendt på tegne og malekurs hos bonden og kunstneren Ole Kristen Solberg. I hans utdannelse som biodynamisk bonde, ble det også mye akvarellmaling og tegnestudier. For han er jordbruket også en kunstform. Asle Vegard har en 4-årig kunstnerisk diplomutdannelse innen danse- og bevegelsesfaget Eurytmi, og to års studie av ulike male- og billedhuggerteknikker. Hans arbeider er hovedsaklig i olje tempera. I kunststudiet ved RSH, gjorde han et fordypningsarbeid i temaet VANN, og laget et verk med tittelen "Vann - Lykke". Det ble solgt til Spania.
For Asle Vegard er det viktig at tilskueren får beholde sin frihet - og oppdage sin egen opplevelse - ved betraktningen av et verk.
Han har også et år som profesjonell dansekunstner i Europa. Dans er for han utvikling av den kreative tenkningen.


Toril Westad
Toril Westad ble i 2000 en Juriert filtmaker. Hun har hatt en rekke utstillinger: "Bare Blått", Prestegårdsfjøset, Kystens arv, 2001. "Mitt rom i ditt hus" Rana Museum, 2001."Vinter", Steinbui, Flåm, 2002."Fårestilling", Hedmarksmuseet/Domkirkeodden, Hamar, 2004. Ull/moteshow under VM i saueklipping (i samarbeid med Kari Traa), Bjerkreim, Rogaland, 2008. Julemesser Stange Husflidslag og Helles stabbur, Gillund gård. Hun synes toving er en morsom og avkoblende hobby og deler den gjerne med andre interesserte. Hennes arbeider er inspirert av naturen. Jobber daglig som miljøterapeut i Stange kommune.

Ingeborg Rustad
Ingeborg er fra Ottestad i Stange. Hun har malt bilder siden hun var 5 år. Hun gikk i Maleklubben på Hamar i flere år. Ofte ble bildene hennes tatt fram som eksempel på vågal fargebruk og fri penselføring. Flere sier de blir glade av å se Ingeborgs malerier. Hun beskriver selv bildene sine som fantasi, men tenker på naturen når hun maler. Lerretene får ofte sol opp- og nedganger. I dette landskapet finner Ingeborg sterke farger. Hun nyter følelsen det gir, å dra penselen over lerretet. Ingeborg har deltatt på kollektivutstilling i Hamar kunstforening. I 2010 hadde hun separatutstilling på Stange bibliotek. Hun er innkjøpt av Stange bibliotek og Åkershagan opplærings og aktivitetssenter.

Kåre Brynjulvsrud
Kåre Brynjulvsrud er karikaturtegner og er en selvlært tegner fra Mysen. Han har utført arbeider for bedrifter og privatpersoner. Bildene er i forskjellige teknikker, med ulike tegneredskaper. Blyanttegning er dog dominerende enten det dreier seg om karikaturer og overdrivelser eller mer virkelighetsnære gjengivelser. Motivene kan være landskaper/landskapsdetaljer, dyr og gjenstander, men fremfor alt mennesker. Særlig ansikter. Hva som i størst grad fascinerer vil allikevel variere. Noen motiver er betraktet på avstand, andre tettere på, hvilket på hver sine måter appellerer til en blyantbølle. Søker stadig å "utdanne" seg selv og utvide sitt felt.
Lærerutdannet i umodne år. Takknemlig for oppfinnelsene briller og blyanter.


Thomas Rago Ulriksen
Thomas Rago Ulriksen er 27 år gammel og tegner forskjellige figurer, og han liker å skrive historier om dem. Thomas har tegnet i flere år og du kan til og med se en av tegningene hans på coveret til Wig Wam sin cd Wig Wamnia. Han kan tegne på bestilling, hvis noen ønsker det.











Minipicasso ved Knut Nordby:
Minipicasso er ledet av kunstner Knut Nordby og har kurser i Hamar, Gjøvik, Lillehammer og Oslo. Det arrangeres kurser for både voksne og barn, og filosofien bak kunst- og kulturskolen er at alle er kunstnere, og har en unik evne til å uttrykke seg. Dette skal festivalgjengerne 2012 også få vise når Minipicasso spenner opp kjempelerretter som publikum selv kan male på. Maleriene vil dermed bli til underveis mens konsertene pågår – et levende kunstverk som vil forandre seg hele tiden. Les mer om denne spennende kulturskolen.
Se hjemmeside.



<<Tilbake






Besøk oss også på facebook:

Klikk "likes" på vår facebook side!




Støtt oss med din grasrotandel!
Les mer...

Vil du bli medlem i Foreningen Under Brua?
Selv om Under Bruafestivalen ikke blir arrangert i år, må Foreningen Under Brua se fremover. Hvis du er interessert og kunne tenke deg å være med som frivillig i fremtidens Under Bruafestivaler, så meld deg inn i Foreningen Under Brua.
(Foto: Trond Frydenlund)
Les mer...





 

www.underbrua.no | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009-2014