• Startside
 • Nyheter
 • Kontakt oss
 • Kart
 • SponsorerUtskriftsvennlig sidePUNK & ROLL

KL: 17:30 Festivalområdet åpner, Kunstutstilling i Kunstnerteltet!
(Aldersgrense 18 år)
Inng. kr. 200,-


KL: 18:00
SAGATUNEZ

Sagatunez fra Hamar har utspring fra Sagatun Brukerstyrt senter og spiller rock. Bandet har som hensikt å inkludere folk som er musikkinteressert. Bandet består av amatører og folk som har drevet med musikk. Bandet spiller blant annet sanger av Deep Purple og ZZ Top. Bandets medlemmer har erfaringer fra trubadurlivet mens andre fra metal miljøet. Bandet debuterer i festivalsammenheng når det gjelder Under Bruafestivalen og satser på å komme ut og få spilt flere konserter etter hvert. Bandet består av: Jon Tomas (Trommer), Stig Rune (Bass), Anders (Bass, perkusjon og gitar), Morten (Keyboard, Sang), Ole (Gitar), Kim (Gitar), Hallvard (Gitar og sang) og Geir (Sang og Perkusjon).KL: 18:45
SUSSUDIO

Sussudio er en hip hop duo fra Ringsaker bestående av rapperne og barndomskameratene, Pålz og Såndre. Gutta lager alt fra det som kan kjennetegnes som "klassisk" hip hop, til mer eksperimentell hip hop, hvor det blander inn sjangre som bla.a. pop, dance og dubstep. Sussudio har allerede rukket å slippe to offisielle singler som finnes på både iTunes og Spotify, henholdsvis "Fest i Kveld" og "Bygdeliv". Disse låtene har også vært i rotasjon på bla.a. Radio Exact. For tiden er duoen i studio og jobber med sin debut-EP "4.3.2.1" som har planlagt release i august.
KL:19:30
PETAJAMA

Petajama er et hardtslående hamarband som i ti år har reist landet rundt og spilt røff rock for takknemlige publikummere. Deres legendariske konserter kan ofte minne om vekkelsesmøter, hvor en massiv vegg av distortion og fire flate maner til underkastelse og anger...‎..og det er en dårlig skjult hemmelighet, at deres kvinnelige fans ikke bare drar på deres konserter for å nyte av den harde penetrerende rocken, men også for at de vil ha noe pent å se på ei scene for en gang skyld....så du kan forvente deg kun orginallåter som både er full rulle og dødelig catchy på samme tid. Og du vil garantert føle deg mer skitten etter konserten enn du gjorde før, men du får aldri lyst til å vaske deg igjen.." Petajama består av: Tom- sang og dans, Arne Henrik- gitar, Ruben- gitar, Knut Wiktor- bass, Tommy- trommer


KL:20:30
FORT & GÆLI

Humørfylt punkeband fra Elverum i perioden 1979-81.
• Bandet hadde sin første konsert på klubben i 1980. Spilte også under "Rock for klubben"-arrangementet i parken dette året. Ga ut EP-en NSB i 1981 med de populære låtene "NSB", "Bølle" og "Enveiskommunikasjon". Dannet plateselskapet Reiten Rekkårds som en hyllest til den lokale platepusheren Odd Reiten i Brødrene Stensby's Musikkhandel.
Kilde: "Tre grep og sannheten. Norsk punk 1977-1980" av Trygve Mathiesen.
Det legendariske elverumske fortrockbandet Fort & Gæli, med Baard Slagsvold i spissen. Han er kanskje mest kjent som bassist/vokalist i «Tre små kinesere». Foruten Baard på vokal, består bandet av: Sturla Stålsett-gitar, Øystein Aamot-bass og Jens P. Madsbu-trommer.
Ifølge Wikipedia har Baard også spilt i «Kaare og Partiet». Dette bestrides av bassisten Arne Brathagen. Han sier at det nærmeste han kom K&P var at han kjøpte Brathagens bassanlegg mens Baard spilte i "Fort & Gæli".

KL:21:30
KAARE OG PARTIET

Etter gjentatte forespørsler fra vår side om gjenforeningskonsert, klarte vi endelig å overtale punkrocklegendene i Kaare og Partiet til å spille på festivalen i år. Bandet har ikke opptrådt siden Mjøsrock, på Domkirkeodden i 1980! Dette er Hamarband med stor H og her snakker vi om, intet mindre enn, Hamars mest skjulte musikkhistorie. Og det er ikke med liten stolthet vi presenterer Kaare og Partiet for Under Bruapublikummet. Bandets medlemmer: Geir «Bulle» Underdal-trommer, Arne Brathagen-bass, Ulf Knudsen-vokal/gitar og Svein Solberg-gitar. Harald Fossberg (ex Turboneger og Hærverk) hjelper til vokalt på noen Betong Hysteria-covre og kanskje det blir det et par Hærverkslägere også! Kaare og Partiets legendariske EP fra 1980 var av de aller første punkrockskivene som ble presset i Norge. Låter som «Hakekors» og «Ja, vi elsker» blir fortsatt flittig spilt på nærradioen i hovedstaden. Da bandmedlemmene stakk til Oslo, startet bl.a. Arne, Ulf og «Bulle», Betong Hysteria. Deres EP «Spontan Abort» fra 1981, ble den aller første hardcore/punk-utgivelsen i Norge. Selv ikke hovedstaden var fullt ut moden for genren, den gangen. Senere har de farget band som: Russian Amcar Club, Løver og Tigre, Sister Rain, Siste dagers hellige, The Lust-O-Rama, Matchstick Sun og Schweinhund, for å nevne noen. "Hakekors", "Holocaust" og "Be en bønn" er selvsagte Kaare og Partiet-schlägere. Under Brua vil gutta i tillegg varte opp med Betong Hysterias "Snuten kommer". Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid kjære publikum. Dette kommer til å gå unna!KL:22:15
SKRUJERN

Oslotrio med elverumsingen Baard Slagsvold i ledende rolle. Baard er kanskje mest kjent som bassist/vokalist i «Tre små kinesere», men lokalt er det fortrockbandet «Fort & Gæli» mange vil huske han fra.
Skrujern er: Baard Slagsvold (bass og vokal), Martin Caspersen (gitar og vokal) og Per Sarin Madsen (trommer og vokal). Skrujern har bestått siden 1994. De tre medlemmene trakterer tradisjonelle instrumenter som gitar, bass og trommer. Alle er i besittelse av en rik sonor, og de klinger himmelsk når de harmonerer. Navnet Skrujern er rett og slett tatt ut av det blå. Repertoaret er som bandet, unikt. Medlemmene formelig bergtar publikum med sin høyst uortodokse voyage innen rytmisk musikk. I denne isenkramsbod kan det hende at en dumper borti virkelige sjeldenheter og sanger som vanligvis ikke spilles av et trioformat, men de spiller også låter som er kjente og kjære for de fleste. Bandet har også sitt eget snekkerverksted hvor det innimellom lages saker som aldri før har sett dagens lys. Skrujern har også stort møye av å oversette engelskspråklige hits til norsk. Mange av disse sangene er å finne på CD-en ”Folkets verktøy”, som ble gitt ut av det legendariske plateselskapet Oh Yeah! Records høsten 2000. Samtidig med CD-en kom også Skrujerns egen avis ”Skrustikka”. Skrujerns andre plate, "Fakta&Følelser" ble sluppet løs på det norske folk i 2004. Plata ble denne gangen gitt ut på Global Music. ”Skrustikka 2” kom også samtidig med plata. I 2008 kom Cd-en «Lat som ingenting». Martin spiller i ”Toini & The Tomcats” og Per spiller i ”Postgirobygget”. Ellers har Baard spilt i ”Motorpsycho” og spiller i ”Norsk Utflukt”. I tillegg er han arrangør på de fleste pop-produksjoner her i Norge. Per kan skryte av ”Jerry Lee Lewis”, ”Stephen Ackles”, ”Tre Små Kinesere”, ”Casino Steel”, ”PerMartinDuo”, ”Gass”, ”Jahn Teigen Experience” og ”Einmal Kommt Die Liebe”. Martin spiller sammen med seg selv og Per, ”Phantoms”, ”Phsycosomatics” , ”Mercury Motors”, ”Syndicate”, ”Wild Dogs” og Einmal Kommt Die Liebe”. I tillegg er han en ettertraktet studiomusiker og medvirker på en rekke norske utgivelser. Skrujern ble forøvrig brukt av vømmølingen Hans Rotmo som backingband på platen: ”Hans Rotmo med Skrujern” – ”Bønder i solnedgang”, som ble utgitt sensommeren 2000. «Skrujern» er en dreven trio som vi gleder oss til å høre Under Brua, fredag 17. august.


KL:23:15
HOLLOW

Hollow ble grunnlagt i Stange i 2000 av Ola Rui Nygaard, Brede Møller, Ove Mikkelsen Hoel og Magnus Mikkelsen Hoel. Gutta gjorde om garasjen til øvingslokale, og satte i gang med å finne sin musikkform – heavy metal. I dag har gitarist Marius Melleby (gitar) og Sondre Svendsen (trommer) kommet med i bandet, sammen med tvillingbrødrene Ove og Magnus. Iherdig øving har vært grunnlaget for at Hollow i dag består av fire samspilte og dyktige musikere. I garasjen skapes også Hollows egne låter, der alle bidrar med å forme låtene og sounden.
Mjøs-rockerne i Hollow spiller heavy metal og hard rock med god gammel sound, ispedd nyere elementer.
Hollow, som i dag har medlemmer fra Stange, Brumunddal og Gjøvik, har spilt flere konserter rundt om i Norge. Blant annet en rekke konserter på Hamar, Stange og Brumunddal, Emergenza Festival 08 i Oslo, Raumarock i Åndalsnes, Smuget, John Dee og Rock In i Oslo. I tillegg har Hollow fått være oppvarmingsband for TNT flere ganger. På de livlige konsertene spiller Hollow egne låter, samt noen coverlåter av band som for eksempel Motorhead, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Metallica og andre rockeband som har inspirert de fire bandmedlemmene. Live spiller Hollow full av spilleglede, og de energiske musikerne gir alt på scena. Gutta har en så stor glede i musikken, at de sprer vibrasjonene over til alle i salen. Unikt med metalbandet er at de har med medlemmer som er enegga tvillinger. De to har medfødt absolutt gehør - de hører alle tonearter i lyder. At det er med brødre i et rockeband er ikke uvanlig, men det er unikt at brødrene er eneggede tvillinger! Målet til Hollow er å bli et av de mest kjente metal-bandene i Norge, noe de skal forsøke å klare med kanonfete riff, sterk vokal og fengende metallåter. Som personer ønsker de å fremstå som seg selv - jordnære gutter som elsker rock. Bandets medlemmer håper at horder av folk vil like musikken. Debutalbumet ”Dark Thoughts” ble utgitt på Fair Play i fjor vår. Plata er spilt inn i Studio Studio Nyhagen på Toten, platestudioet til gitarguru Ronni Le Tekrø som har tatt Hollow under sin kappe. Plata er mikset og mastret i Danmark av Tommy Hansen, som har jobbet med artister som Helloween, Jørn Lande og TNT. Cover og album art er laget av Tor-Erik Ledang som blant annet står bak den legendariske TNT logoen. Smakebiter fra debutplata ligger ute på http://www.myspace.com/hollownorway I disse dager er album nummer to ferdig mikset og mastret hos Tommy Hansen, og også denne gang har plata blitt spilt inn i Studio Studio Nyhagen hos Ronni Le Tekrø. På plate nummer to har Bård Svendsen (har koret for artister som Dum Dum Boys, Stage Dolls og TNT) og Tim Scott (har jobbet med artister som Bruce Springsteen, Tina Turner, Bob Dylan og Billy Idol) vært involvert i arbeidet. På cden ligger det bla. fire låter fra det nye albumet Between The Lines.
Den første låta, “Maximum Destruction”, har fått sitt uttrykk etter inspirasjon fra Black Sabbath og Ozzy Osbourne, men den har en modernisert Hollow-stil. En fengende låt, ikke avansert oppbygd - en sing along-sang. Budskapet i låta er at livet kan være tøft, men man må komme seg gjennom de tøffe tidene.
Den andre låta, “Twisted Life”, er inspirert av blant annet Elton John, ABBA og Queen. Dette er en vakker pianoballade med bass og vokal duett mellom tvillingene Ove og Magnus. Låta handler om forholdet mellom tvillingbrødrene på godt og vondt. “Until We Meet Again” er den tredje låta, og har fått sin inspirasjon fra Led Zeppelin og TNT. Låta har en groove og driv som kan fenge mange på tvers av musikksjangrene. “Until We Meet Again” handler om Ove og Magnus sin mormor som døde etter innspillingen av plate nummer en. Låta er en hyllest til henne, og en takk for alle de gode minnene fra stundene de hadde sammen. “Wake Up Call” er den fjerde låta, og det er en låt med dynamikk og fengende refrenger. Låta er inspirert av band som Metallica, Black Sabbath og Pink Floyd. David Gillmore har inspirert gitarspillingen i denne låta. Tema i låten er at av og til trenger man en vekker her i livet. Man må ta tak i seg selv og gjøre noen endringer.

KL:00:00 Området stenger

<<Tilbake


Besøk oss også på facebook:

Klikk "likes" på vår facebook side!
Støtt oss med din grasrotandel!
Les mer...

Vil du bli medlem i Foreningen Under Brua?
Selv om Under Bruafestivalen ikke blir arrangert i år, må Foreningen Under Brua se fremover. Hvis du er interessert og kunne tenke deg å være med som frivillig i fremtidens Under Bruafestivaler, så meld deg inn i Foreningen Under Brua.
(Foto: Trond Frydenlund)
Les mer...

 

www.underbrua.no | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009-2014