• Forsiden
 • Nyhetsarkiv
 • Arrangementskalender
 • Portretter
 • Ilseng-Quiz

 • Velkommen til Ilseng
 • Flotte bygninger
 • Gammalt fra Ilseng
 • Hvor på kartet er Ilseng?
 • Transport

 • Badeplasser

 • Rotli barnehage
 • Musikkbarnehage
 • Breidablikk barneskole
 • Flere skoler...

 • Band på Ilseng
 • Kor
 • Kulturskolen

 • Om internettsiden
 • Kroglund Media
 • Kontakt oss

Fototips
Her kommer en del fototips
Les mer... [ 17.03.22 16:07 ]

Miljøagentene i Stange
Lokallag for Stange. Her kan du lese om hva som foregår i lokallaget i Stange. Kerste Nitter er kontaktperson.
Tlf: 917 33 270 E-post: kerste@innerlife.no
Les mer... [ 22.11.19 12:30 ]


Boligtomter Ilseng
Ilseng har en rekke boligtomter/prosjekter. Her er noen
Les mer... [ 29.08.14 21:18 ]

Fiber på Ilseng i høst 2012

Les mer... [ 30.03.12 08:21 ]

Ilseng Gård
Les mer... [ 06.07.08 13:35 ]

Ord fra Erik

Les mer... [ 08.06.08 22:42 ]

Hagastua Fritidsgård




Stangepartiene om Ilseng tettsted

Publisert av lagt inn av Hans Kroglund [05.09.11 18:38]
Utskriftsvennlig side

Da har Ilseng.net fått svar foreløpig fra 6 partier og 2 svar fra SP. De som ikke har svart kan fortsatt ta pennen fatt og sende inn svar. Vi takker FrP, Bygdelista, SP, KrF, Høyre og ordfører Nils A Røhne i AP så langt. Svar nr 2 fra SP er på vegne av Trygve Slagsvold Vedum som gjerne vil ha møte med Ilseng. Høyres Kristian Tonning Riise er også Ilsenggutt. Disse Ilsengguttene følger vi ekstra nøye med.

Sist oppdatert tirsdag 06.09.11 kl.18.20 med ordfører Nils A Røhne.

Her er svarene og FrP svarte først og får da stå øverst i "bloggen".

Svar fra Stange FrP
Så vidt jeg forstår så er det reguleringsplanen for Ivar Andrås eiendom som er den varme poteten.

Dette er mest snakk om estetikk, så vidt jeg skjønner.
Vi i Stange FrP er et liberale politikere. Det er derfor slik at hva den enkelte gjøre med sin eiendom er den enkeltes ansvar så lenge det ikke går ut over andre. Jeg har forståelse for at Ilsengs beboere er frustrerte over hvordan det ser ut på denne tomta.

Stange kommune er avhengig av at det drives næringsvirksomhet i kommunen. Så må det være opp til Stange kommunes politikere å gi et minste minimum av retningslinjer for hva er tillatt / ikke tillatt i et boområde. Dette håndteres i Planutvalget.

Det er derfor det nå har vært høring på dette. Dette vil bli behandlet i Planutvalget senere i høst. Hvordan vi i Stange FrP vil håndtere denne saken må sees ut i fra de tilbakemeldinger som er gitt i saken.

Men, på prinsipielt grunnlag råder eiendommens innehaver over sin eiendom, som enhver annen innbygger av Stange. Vi forutsetter at det drives lovlig virksomhet fra eiendommen.

For øvrig vil Stange FrP legge forholdene til rette for næringsutvikling i Stange kommune ved å la Stange kommune være en JA-kommune.
Dette medfører selvfølgelig at lover og regler skal følges.
Vi ønsker også at Ilseng fortsatt skal være ett attraktivt sted å bo og flytte til.

Ilseng er ikke det området som det har vært mest fokus på i den senere tid. Men videreutvikling av Ilseng-samfunnet må også sees på i et helthetlig perspektiv som for den øvrige del av Stange kommune.

Mvh
Trond Vangen
Leder Stange FrP / Ordførerkandidat

Bygdeliste i Stange
Hei
Jeg har væet på befaring hos Andrå, i forbindelse med reguleringsplan som nåer ute på høring.Den planen er laget med henblikk på å få mer ordnede forhold rundt "industritomta".Det som er av innvendinger må gjøres i høringsrunden,så kan neste behandling i planutvalget gjøre noe med det.Når det gjelder Hammerhuset,vet jeg lite om det,men ser ut fra beskrivelsen at det ikke er bra.Vi skjønner at disse sakene er et problem på Ilseng,og vi ønsker at det blir gjort noe med det.Bygdelista vil at alle skal trives i sitt lokalmiljø,uansett hvor det er i Stange,og vi vil være med å finne løsning i saken.Vi mener at lokalt engasjement er viktig for demokratiet.
Vårt slagord er:LA HELE STANGE LEVE!

Mvh Arild Olsen
Bygdelista

Stange Senterparti
Hei!
Her kommer svar fra Stange Senterparti:

Denne saken det henvises til er nå ute til høring. Stange Senterparti er glade for å få innspill fra alle parter i denne høringa.
Vi vil ikke komme med noen bastante konklusjoner i forkant av behandlingen, men jobbe på vanlig måte for å finne gode løsninger.

Etter at høringsfristen er gått ut og innspillene samlet inn, så vil det foregå en normal saksbehandling i kommunen, der vi vil forsøke å finne de beste løsninger for Ilseng. Vi har stor respekt for de ulike meningene, og vil ta gode løsningsforslag opp til vurdering.
I denne prosessen må juridiske og økonomiske konsekvenser utredes før vi kan komme fram til et resultat, til beste for Ilseng.

Med hilsen Stange Senterparti
ved Ragnhild Finden Barka, leder

Svar nr 2 fra SP
Kommunikasjonssjef SENTERPARTIETS HOVEDORGANISASJON


På vegne av Trygve S. Vedum, sendes dette svaret fra Senterpartiet:

Senterpartiet i Stange er svært opptatt av at Ilseng skal bli et enda mer attraktivt bolig- og oppvekstområde. Vi mener at kommunen har gjort for lite for Ilsengs innbyggere. Derfor vil vi jobbe for at Stange kommune setter i gang et arbeid for å utvikle tettstedet Ilseng. Når det gjelder den konkrete reguleringssaken, må høringen få gå sin gang. Vi er opptatt av at den endelige løsningen sikrer en klar forbedring av dagens situasjon. Vi vil gjerne ha et møte med Ilseng vel og andre aktører på Ilseng når dere har mulighet for det.

Med vennlig hilsen

Torvild Sveen
Kommunikasjonssjef
SENTERPARTIETS HOVEDORGANISASJON
Tlf. 23 69 01 22 (dir) | Mob. 94 51 02 00 | Akersgt. 35, Pb. 1191 Sentrum, 0107 OSLO | tsv@sp.no

Stange KrF
Hei

ANDRAA:
Jeg sitter i planutvalget og har vært på befaring på denne eiendommen. Jeg må si at det synet som møtte meg var skjemmende og lite pent å ha midt i Ilseng. Det vil hjelp hvis han får satt opp skikkelig gjerde rundt eiendommene. Det er nok ikke godt nok for dere på Ilseng, men det er vel så langt vi kan komme nå. Andraa eier jo eiendommen selv, og vi kan ikke jage han derfra. Kommunen har også sett etter andre eiendommer i nærheten uten at førte frem. Hvis det skjer noe i og rundt eiendommen som bryter med lover og regler, kommer vi til å reagere så kjapt som mulig, men slik det er nå så gjør han ikke noe galt så vidt vi har hørt.

Vi i Stange KrF har forståelse for deres reaksjoner. Vi kommer til å lese alle høringsuttalelsene som kommer inn, og vi vil i hvert fall legge beboernes meninger til grunn i vurderingen som skal tas.

Hammerhuset er jeg ikke kjent med, men kom med innspill så kan vi ta det opp.

Det vi kan love er at vi vil legge frem forslag om en kommunedelplan for Ilseng i likhet med den som akkurat nå er ferdig for Ottestad. Det er viktig at vi utarbeider slike grunnleggende planer for hvert område, slik at vi bestemmer hvor det skal være næring og hvor det skal være boliger.

Hilsen Kjell Bjørseth
1. kandidat Stange KrF


Stange Høyre
Hei.
Jeg har bodd på Ilseng hele oppveksten, og er derfor svært opptatt av at Ilseng skal være et så attraktivt sted som mulig for innbyggere, og at vi skal legge til rette for videre utvikling av tettstedet.

I aktuelle sak er det viktig at vi får inn alle innspill i høringsrunden. Stange Høyre er veldig opptatt av at vi som politikere må respektere eiendomsretten, og det betyr dessverre at man noen ganger må akseptere at folk steller dårlig med tomten sin, selv om vi ikke liker det.

Det er likevel viktig å undersøke at alle lover og regler som gjelder er fulgt, og vi er opptatt av at kommunen må gå i dialog for at situasjonen skal bli bedre.

Jeg er opptatt av at vi både skal få mer attraktive boområder og mer næringsutvikling i hele kommunen. Jeg har et spesielt nært forhold til Ilseng, og ønsker å følge opp denne saken og andre saker som har med Ilseng å gjøre i kommunestyre de neste fire årene.

Vennlig hilsen

Kristian Tonning Riise
Ordførerkandidat, Stange Høyre

Fra ordfører Nils A. Røhne

Planutvalget har i april lagt den aktuelle reguleringsplan for den eiendom dere spør om synspunkter på ut til offentlig ettersyn. (Høring).

Etter henvendelse fra Ilseng ga vi utsettelse på fristen for høringen til 1. september på grunn av at denne saken er så viktig for Ilsengs befolkning.



Undertegnede har også for kort tid siden deltatt på et møte (17. august) på Ilseng, der jeg ble orientert om saken enda en gang....

I forbindelse med høringen vil også eier av industritomten få anledning til å uttale seg.
Nå skal høringsrunden avsluttes, planutvalget skal deretter gjøre sitt vedtak.

I denne sammenheng vil vi, så langt som lover og forskrifter gir kommunen anledning til, være innstilt på å imøtekomme kravene fra Ilseng knyttet til reguleringsplanen, slik

at fortsatt industrivirksomhet drives på en slik måte og innenfor avgrensede og adskilte arealer, slik at Ilseng kan utvikle seg videre til et godt og trygt boområde, med et hyggelig sentrum rundt samfunnshuset.

Hilsen

Nils A. Røhne
(Ordfører)

<<Tilbake

 • Lions Romedal
 • Lagråa boligfelt
 • Ilseng Samfunnshus
 • Ilseng Vel
 • Ilseng Idrettslag
 • Ilseng Fritidsklubb
 • Ilseng Sangforening
 • Toril Støa Karseth
 • Ilseng Arbeiderlag
 • Stiftelsen Grobunn
 • Ilsengstiene
 • Starene + natur på Ilseng
 • 1. Romedal Speidergruppe
 • Ilseng Pensjonistforening

21.03.24
Årsmøte Ilseng IL

21.03.24
Møte i Ilseng Pensjonistforening

02.04.24
Lunch ved gapahuken Bjørby

03.04.24
Dnt Elverum. "Aktiv i 100" tur på Ilsengstiene

27.04.24
Lions tulipanaksjon

11.05.24
Ilsengløpet 2024

12.05.24
HHT fellestur Ilsengstiene 10 år


>>Se hele arrangementskalenderen...




Ilsengreklame videoer
Her kommer det forhåpentligvis mange videoer om og fra Ilseng.
Les mer...

Ilseng fengsel Utbygging
Her vil vi lage en "blogg". De nyeste opplysningene ligger øverst
Les mer...

Ilseng i utvikling
For å beholde barnehage, skole, butikk, Samfunnshus og Ilseng IL med Ilsengstiene, må det bygges flere boliger på Ilseng. Reguleringsplanen i Stange kommune har satt av mange gode områder for utvikling av boliger på Ilseng.
Les mer...

Brosjyre Ilseng 2019
Stange kommune deler ut kr 30.000 til profileringstiltak til hver av grendene i Stange. Ilseng vil lage en brosjyre
Les mer...

Forum Ilseng

Les mer...

Her er noen fcacebookgrupper for Ilseng
Les mer...

Ny skolerunde 2021
Etter den omfattende og opprivende skoledebatten i 2017, lovet Stange kommune at det ville ta mange år før skolestruktur kom opp igjen. Det tok bare 4 år.
Les mer...

Breidablikk reddet 22.03.17
Rådmannen vil utrede om barneskolene i Romedal skal slås sammen
Les mer...

Breidablikk FAU

Les mer...

Stange Bygdenes Musikkforening
Les mer...

Romedal bygdekvinner
Les mer...

Vallset Kulturstier +++mer
Les mer...

Romedal og Vallset Menighet
Les mer...

Romedal BU
Les mer...

Nærmiljøsentralen i Romedal
Les mer...

Romedal Lions klubb
Les mer...

4H Dalarom
Les mer...

100 års feiring
ledig h
Les mer...

Rosett Ungdomskor
Les mer...





 









Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006