Miljøagentene i Stange stiftet
Miljøagentene i Stange stiftet

av Hans Kroglund [22.11.19 10:29]Miljøagentene i Stange er et faktum og ble stiftet på Bjørk Gård på Ilseng torsdag 21.11.19. Det er Kerste Sofie Weinmann Nitter på Bjørk Gård som har tatt initiativet til å sette igang et lokallag for Miljøagentene. Sine Øversveen fra Miljøagentene tok turen fra Oslo til Stange.

Først på dagen besøkte hun Breidablikk skole og snakket om hva Miljøagentene arbeider med. På ettermiddagen var det stiftelsesmøte på Bjørk. Det kom 11 barn og like mange voksne. Noen av de unge var medlemmer fra før, noen ble medlemmer og noen måtte tenke litt på det.
Miljøagentene har ca 10.000 medlemmer over hele landet, det er barn og unge opp til 15 år. Innlandet, altså Hedmark og Oppland har medlemmer, men ikke noe lokallag. Stange Kommune har litt over 30 medlemmer fra før. Nå er det endelig et lokallag her på Hedmarken og i Stange kommune.

Sina ønsket velkommen og barna måtte si navnet sitt og hvilken skole de går på. Det var alt fra Friskolen på Løten, Breidablikk, Ottestad og Stange skolekretser.
Sina lurte på hvilke miljøsaker de var opptatt av. Det var søppel, plast i havet, pante flasker, resirkulere søppel og ta vare på biene.


Sina fortalte om reglene for et lokallag, dette var et viktig tema for det er barna selv som sitter i styret for laget. Voksenkontakt ble Kerste Sophie.

Lokallaget måtte også få sin handlingsplan for den nærmeste tiden. Forslagene ble notert ned og etterpå fikk de unge stemme på tre av forslagene.

Forslagene som fikk flest stemmer var.
Juleverksted
Filmkveld med natur som tema
Miljøtegnekonkurranse
Plastsøppelkonkurranse
Lære om bier
Lære om fugler, ringmerking av fugler på Starene

Så var det tid for Quiz. Det skulle vært en lommelykttur ute, men det var fryktelig glatt ute så den ble holdt innendørs.

(dobbelklikk for større bilde)


Tid for retting av de tre lagene


To av de sentrale på stiftelesmøte Kerste og Sina


Her er kontaktadressen til Kerste Nitter
www.miljoagentene.no/hedmark

Les mer om miljøagentene her
www.miljoagentene.no