Kirkens rolle for Putin og Trumph
Kirkens rolle for Putin og Trumph

av Hans Kroglund [16.11.22 17:31]Romedal Menighet har mange fine temakvelder i Romedal kapell. Søndag den 13.11.22 var det Helge Simonnes som snakket om konspirasjonsteorier og religiøs retorikk. Det er mange likheter i Sovjet med Putin og i USA med Trumph. Det var stort sett fullt i kapellet, det kom 45 stk denne søndagskvelden.

Helge Simonnes er journalist, siviløkonom, skribent og tidligere sjefsredaktør i avisen Vårt Land i 25 år. Han har gitt ut flere bøker om kveldens tema. Trumph, Gud og kirken og Kampen om korset, er eksempler på bøker som han også solgte denne kvelden.
Hvordan klarte Trump å få med så mange hvite kristne på sitt lag da han ble president i 2016? Putin blir avbildet med den ortodokse kirken 14 dager før invasjonene i Ukraina. Det er nok ingen tilfeldighet.

I 2015 lovet Trumph og gjøre mer for kirken enn alle de andre har gjort og ca 80% av de hvite evangelistene kristne stemte på ham. Ham nådde også arbeiderklassen og de trodde på Trumph da han skulle gjøre "Amerika great again". Gud var på hans side.

Etter kaffe var det åpent for spørsmål og innspill. Gode betraktninger kom frem og temaet var idag høyaktuelt i tiden vi har rundt oss.
Hvem kan vi stole på i fremtiden? Det ble et ord til ettertanke.

Tusen takk til Bjørg Olderbekken i menigheten, det er hun som er så flink og skaffer interessante foredragsholdere.