Irstad med egen Flagstadkonsert
Irstad med egen Flagstadkonsert

av Hans Kroglund [11.06.12 23:05]



I år er det 50 år siden vår store operastjerne Kirsten Flagstad døde 67 år gammel. Hun hadde et nært forhold til Irstad i Romedal og Inger Marte Bretten fortalte fra den tiden hun var på gården under og etter krigen.Vertskapet Inger Marte og Ivar var ikke snauere enn å invitere til egen operakonsert med ekte romedøler.

Først snakket Inger Marte om hvordan hun har opplevd det tette forholdet mellom folkene på Irstad og Kirsten Flagstad for de vel 60-70 som hadde funnet veien til gården. Ilseng.net vil senere vise Inger Marte's foredrag, det skal redigeres noe først.
Kirsten Flagstads venner inviterte til kaffe og kaker i gårdens 4 stuer. De fikk god hjelp av barn og svigersønner til Inger Marte og Ivar.

Tilslutt var det minikonsert som vertskapet egenhendig hadde ordnet som en gave til venneforeningen. Vi tilskuere betalte bare kr 100 til Kirsten Flagstads venner for kaffen.
Deretter kunne vi nyte sang fra Tone Østli, Bernt Ola Volungholen og Fride Skogsrud på piano. Ilseng.net har gleden av å vise opptak fra konserten slik at dere kan få en liten opplevelse av det vi hørte. Disse artistene kan oppleves under Flagstadfestivalen 2012 som starter 14.juni.
Det er ingen tvil om at disse tre holder et høyt nivå og er på full fart fremover på operahimmelen.
Bilder og video i lett blanding. Dobbeltrykk for større bilder.