Nytt Flygel i Romedal Kirke
Nytt Flygel i Romedal Kirke

av Hans Kroglund [19.04.13 17:23]



Det ble en flott innvielse av nytt Bösendorfer flygel torsdag den 18.04.13. En fullsatt kirke møtte opp til denne enestående anledningen der lokale utøvere, Tord Gustavsen og Håvard Gimse bidro til at dette ble en stor kveld.

Romedal Menighet mottok en testamentarisk gave på kr 1.000.000 som ga noen føringer for hva midlene skulle brukes til. Hele menigheten var tiltenkt denne gaven. Menighetsrådet valgte å investere i et Bösendorfer flygel og en gratis åpningskonsert.
Flygelet er tenkt brukt ved kirkelige anledninger, men også like mye til konserter, tema- og kulturarrangementer til glede for alle.
Menighetsrådes leder Anne Magnhild Gaustad, er selv pianist og ønsket stolt alle hjertlig velkommen til denne høytidlige åpningskonserten. Hun fortalte at forberedelsene var som til en konfirmasjon, kirken var blitt vasket og pyntet til fest.

Tone Østli startet fra galleriet med "The Singer". Berthe Eline Maagaard forsatte med pianostykket "Kjempeviseslåtten". Joackim Sigvaldsen, pinostemmer fortalte om Bösendorfer flygelets historie og egenskaper.

Jazzpianist Tord Gustavsen fortsatte med to sammensatte stykker. Det siste varte i 19 min 50 sek, han lekte seg igjennom stykkene helt oppslukt av musikken.
Tone og Jon Konrad Strøm fremførte "Det blir vackert der du går", "Wir wandelten" og "Våren". Håvard Gimse avsluttet med Mozart, Schubert og Chopin.

Det ble en fantastisk kveld for de fremmøtte, og Romedal Kirke er et stedet for konserter.

De som ikke kunne være tilstede, kan høre noen utvalgte klipp her.



22.04.13. 10 min med klipp fra Tord Gustavsen er nå lagt til i albumet