Godt besøk på Informasjon og Kultur
Godt besøk på Informasjon og Kultur

av Rolv Bråthen [20.01.14 12:24]



Søndag 19. januar 2014 var det 40 år siden Ilseng Samfunnshus ble offisielt åpnet. Denne dagen benyttet FORUM ILSENG til å invitere til "Informasjon og Kultur" i "storstua". Godt over 100 personer møtte opp, og arrangørene høstet massiv ros for dette tiltaket.

Etter at Rolv hadde ønsket velkommen til en forventningsfull forsamling, åpnet Ilseng Sangforening det hele med å presentere 3 sanger fra den Beatles-oppsetningen (på norsk!) som de skal spille 3 forestillinger i starten på april.

Dirigenten, Gro Anita Johansen, fulgte opp med å fortelle om sangforeningens aktivitet.

Deretter gikk ordet til jubilanten Ilseng Samfunnshus. Jan Karl kunne redegjøre for de tiltak og de utfordringer styret for huset har jobbet og jobber med.

Ane Mølstad og Geir Kristianson fra Coop Innlandet, redegjorde for status for butikken på Ilseng. Dette engasjerte publikum, og flere stilte spørsmål ved prisnivå, valg av kjedekonsept, og andre forhold. Coop tok med seg innspillene, men gav uttrykk for at det foreløpig ikke er planer om endringer for stedets butikk.

I tur og orden gikk ordet til Ilseng Vel, Ilseng Pensjonistforening, Feltstasjonen på Starene, Ilsengstiene, Ilseng.net, Ilseng Idrettslag, og FAU ved Breidablikk.
Nevnt ble også Romedal Lions og Ilseng Arbeiderlag, som begge har bidratt økonomisk til gode tiltak i lokalmiljøet.

Innimellom fikk forsamlingen høre både Laila Ulriksen og Trond Vidar Vedum lese egne dikt.

Etter en kaffepause, hadde alle bidragsyterne stands i Veslesalen, og så vidt vi kan bedømme, var disse godt besøkt. Vi hørte egentlig bare følgende tilbakemeldinger fra publikum:
"Dette var kjempebra!"
"Dette må det gjøres mere av!".

Bilder og video:
www.photos.google.com