Flott 200-års feiring av grunnloven
Flott 200-års feiring av grunnloven

av Hans Kroglund [19.05.14 18:31]



Feiringen startet kl. 09.00 i Romedal sentrum. Det er felles oppmøte for Solvin og Breidablikk skolekretser. Flaggheising av 1.- og 2. Romedal speidere presis Kl.09. Etter sang og taler gikk toget kl.09.30 langs riksvegen til Romedal kirke. Etter 17.mai gudstjenesten, var det kranspålegging med speiderne over falne under 2.verdenskrig. Talen ved dette minnesmerke var ved Tord Kristian Horne.

Bilde over: Breidablikk skole
Han stilte spørsmål om hvorfor gjør vi dette. Hensikten var å få de unge til å tenke over at frihet er ingen selvfølge. I tillegg snakket han om å kjempe for livet i gitte situasjoner der døden er eneste utvei. Sterke ord, men høyst aktuelt rundt i verden i dag slik det var for oss under 2.verdenskrig.

Bilde over: Minnesbauta ved Romedal kirke.

kl.13.00 var det tog fra Ilseng Samfunnshus til Breidablikk skole gjennom Villavegen. Gamlevegen er fortsatt i dårlig forfatning, så ny trase passet bra .
17. mai komiteen ønsket velkommen ved Karin Røhne. Underholdning ved 1. og 2. klasse sammen. 6.kl. jenter og gutter og to holt dagens tale. Det ble solgt is, brus, kaffe, smørbrød og kaker. Det var sitteplasser til alle ute. Komiteen hadde gjort en strålende jobb som vanlig og oppmøte var uvanlig stort i år.

Her er en del bilder fra Romedal sentrum, Romedal kirke og Breidablikk skole