• Nyheter
 • Aktiviteter

 • Om koret
 • Styret
 • Medlemmer
 • Vedtekter
 • Æresmedlemmer
 • Kontakt oss

 • Gammalt fra oppsetninger
 • Tidligere styre
 • Tidligere dirigenter
 • Ilseng Barnekor
 • Ilseng Ungdomskor


GRASROTANDELEN
ISF er registrert som mottaker av grasrotandelen.
Vi håper at ALLE i bygda vår, vil gi sin støtte til Ilsengs eneste kor.
Dette kan enklest gjøres ved å bruke sms:
GRASROTANDELEN 976795555 til 2020.
Dersom du ønsker å få ordnet det hos kommisjonær, må du huske vårt org.nr! Altså: 976795555
Les mer... [ 02.04.09 16:39 ]<<Tilbake til Ilseng.net
Kortur til Krakow

av Anders [19.05.15 04:23]
Utskriftsvennlig side

Ilseng Sangforenings kortur til Krakow april 2015

Kortur til Krakow 23-26/4 2015.
Ilseng Sangforening
sammen med dirigent Gro Anita Johansen, óg etterhvert vår gode støttespiller Leif Frydendal.

Ilseng sangforening gjennomfører fra tid til annen korturer i inn- og utland. I år ble det utlandet, Polen og Krakow.
Turen startet grytidlig torsdag 23/4, med 6 toget fra Hamar / Stange til Gardermoen. For noen gikk togturen med til å forlenge morrasøvnen mens andre gjespet den fra seg, skitt au, vi skal da på tur. Kom oss om bord i Norwegian flight DY5415, og landet i Krakow midt på dagen, uthvilte, opplagte og klare for inntrykk og utfordringer.
Kortur kan være såmangt. Denne gangen reiste vi på en ” uoffisiell” reise med egen ønskeliste om hvor vi ønsket å opptre som kor, og hvor vi ønsket guide. Vi la opp til mye ”fritid” til å oppdage og utforske på egenhånd, nyte det Krakow kunne å by på for livsnytende kormedlemmer.
Været sto oss bi alle dagene. Sommerlig sol og varme, godt besøkte uterestauranter hele tiden. M.a.o et yrende uteliv av lokale beboere, mange turister og en gjeng på 21 korsangere + 6 pårørende fra Ilseng. Foruten forretninger og restauranter var det selvsagt mange som benyttet anledningen til å tjene litt ekstra. Hestedrosjer, breakdansgrupper, musikanter og andre artister hadde gode dager, og stemningen var god i alle leire.
Det blir sagt om Krakow, i følge guiden, at den har like mange kirker som innbyggere. Forklaringen skal være en overenskomst mellom en amorøs konge og erkebiskopen, som var lite begeistret for monarkens eskapader, men godtok livsstilen mot at hver gang erkebiskopen syntes utskeielsene var i overkant, forpliktet kongen seg på å bygge en ny kirke i byen, men det la tydeligvis ingen demper på hans amorøse appetitt.
Under god ledelse av Gro Anita Johansen holdt vi konsert i en av disse mange og vakre kirkene. Dette skulle vært forhåndsannonsert, vi lagde plakater og sendte ned og håpet på god oppslutning og mange tilhørere. Her hadde tydeligvis skjedd en brist i kommunikasjonsleddet, og ved vår ankomst før konserten for å gjøre våre forberedelser, var det ingen som hadde hørt om oss, og ingen plakater hengt opp. Vi fikk likevel holde vår konsert, og manglende annonsering og få tilhørere la ingen demper på korsangere fra Ilseng, oppglødd over å få synge i en av disse praktfulle katedralene, startet vi opp konserten med åpne dører, og det var belønning god nok for oss at det var langt flere publikum i kirken da vi sang avslutningsnummeret enn det var da vi startet. Helt fantastisk.
Vi ble godt guidet av Maciej Kraskjewicz. Lokal guide med tidligere mangeårig opphold i Norge, utdannet ved Ås Landbrukshøgskole og senere ansatt ved forsøksringen i Hedmark , før han reiste tilbake til Krakow der han nå har sitt eget reiseselskap og er en populær guide. Han har en underholdende måte å koble fakta og til humørfylte forklaringer og ble aldri kjedelig eller langtekkelig. Han sto også for guidingen når vi lørdag besøkte saltgruvene.
De er en messe verdt, og apropo messe; i gruene finnes mange altere og flere kirkerom. Arbeidet i gruvene bød på mange utfordringer og farer og katolikkene er flinke til å ta gud med i hverdagen på en helt annen måte enn vi er vant til. I hvert fall er de flinkere til å synliggjøre det, synes jeg. Så altere finnes over alt..
Resten av tiden var til fri utfoldelse for alle og enhver. Å sitte på en av de mange uterestauranter ved markedsplassen med en seidel med godt øl, betrakte det yrende folkelivet i sommervarmen var underholdning nok for mange av oss i denne omgang.
Krakow innbød til flere besøk så vi stresset ikke for mye med å få med oss alt i denne omgang. Oppholdet på Hotell Wilga var en fin opplevelse med trivelig servitører og god mat, og en rolig beliggenhet, ca 30 min gangavstand fra markedsplassen.
Returen søndag kveld med Norwegian flight DY 5414 gikk raskt og smertefritt og landet litt før midnatt, litt for sent til nordgående natt-tog fra Oslo,…men hva gjør vel det når vi har en korleder som stiller med privatsjåfør og egen busstransport til hjemreisen. Snakk om å være privilegert.
Til slutt en hjertens takk til Birgit og Evy for en godt planlagt og tilrettelagt kortur.

Anders Andersen


<<Tilbake


Ilseng Sangforening

Blandingsved til salgs 2023
Ilseng Sangforening selger 60 l sekker til kr 100 pr sekk. Veden er kappet, kløvd og pakket i mai/juni og er klar for salg i august. Hentes etter avtale i Løten Nordbygd eller kan bli tilkjørt mot et tillegg i prisen, dette avtales ved bestilling
Kontakt Randi Furuseth tlf 41 50 04 42 for bestilling
Les mer... [ 08.08.23 10:27 ]

Tur til Vesterålen i 2024
Ilseng Sangforening ønsker å avslutte året 2023-24 med en tur til BØ i VESTERÅLEN i juni. Det er vår store drøm og mål for året som kommer. Bli med på laget, vi trenger DEG.
Les mer... [ 08.08.23 09:04 ]

Vipps nr til ISF
Vil du støtte koret, er vårt
Vippsnr 572918
Les mer... [ 02.11.20 19:35 ]

Videoer fra tidligere konserter
ISF skal prøve å kompletere opptak fra sine tidligere forestillinger. En del legger ute. Se meny på venstre side
"Gammalt fra oppsetninger"
Les mer... [ 02.11.20 19:16 ]
Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006