• Nyheter
 • Aktiviteter

 • Om koret
 • Styret
 • Medlemmer
 • Vedtekter
 • Æresmedlemmer
 • Kontakt oss

 • Gammalt fra oppsetninger
 • Tidligere styre
 • Tidligere dirigenter
 • Ilseng Barnekor
 • Ilseng Ungdomskor


GRASROTANDELEN
ISF er registrert som mottaker av grasrotandelen.
Vi håper at ALLE i bygda vår, vil gi sin støtte til Ilsengs eneste kor.
Dette kan enklest gjøres ved å bruke sms:
GRASROTANDELEN 976795555 til 2020.
Dersom du ønsker å få ordnet det hos kommisjonær, må du huske vårt org.nr! Altså: 976795555
Les mer... [ 02.04.09 16:39 ]<<Tilbake til Ilseng.net
Kortur til Wien 11.08.17

av Anders Andersen, lagt inn av Hans K [30.08.17 20:22]
Utskriftsvennlig side

Ilseng Sangforening har vært på en vellykket kortur til Wien. Det ble en verdig avslutning for dirigent Gro Anita Dybendal

Inger og Anders har skrevet denne oppsummeringen fra korturen:

Ilseng Sangforening
Kortur til Wien 11-14/8-2017

År om annet planlegger - og gjennomfører vi i Ilseng Sangforening, korturer utenlands.
Vi har tidligere besøkt Sverige, Estland, Ungarn bl.a. I år valgte vi Østerrike og hovedstaden Wien.

Ikke alle kunne bli med men fredag 11/8-2017 dro 21 stk, derav 18 kormedlemmer til Gardermoen og videre med fly til Wien. Turen var planlagt i god tid og i samarbeid med ESCAPE TRAVEL. Med alle deltaljer på plass dro vi av gårde, spente og forventningsfulle på hva slags opplevelser 3 dager i Wien ville gi oss.

For de fleste av oss var dette jomfruelig mark. Hotel Mercure Wien Westbahnhof var booket og viste seg og være et heldig valg. Utmerket kosthold, godt, rent og velsmakende vatn rett fra springen. Rom og senger upåklagelig og med gangavstand til ”gamla staden” for ivrige fotgjengere. De fleste benyttet dog nærliggende undergrunn eller trikk/buss inn til sentrum.
Med i programmet var besøk på Schønbrunn slott med omvisning til et fåtall, men mange nok, av de mer enn 1400 rommene, overdådig eleganse i stil med parkanlegget utenfor.

Av erfarne Wientravere var vi anbefalt besøk på Gasthaus zu den3 Hacken og nyte husets wienerschnitzel. Det ble et velsmakende og rikelig måltid, litt i overkant for flere, vi måtte jo ha plass til litt øl og. Joseph Haydn har jo satt varige spor etter seg og vi dro til Eisenstadt for å besøke kirken han virket som organist i en årrekke, samt stedet han bodde og komponerte, og som han så slående sa det sjøl:” mitt språk forstår en hel verden.”

Bortsett fra 2 guidet turer hadde vi mye tid til rådighet for egne opplevelser. En fellesopplevelse var dog planlagt, besøk i Mineritenkirche med annonsert koropptreden. Det ble en gedigen opptur utfra forventninger, og det fineste ved det var at dette var vår siste opptreden med Gro Anita som dirigent. Et strålende punktum.

Vi viste på forhånd ingenting om kirken eller menigheten. Kirkerommet viste seg å være gedigent, takhøyde ca 15m+ med buer og søyler. Sangen ble en himmelsk opplevelse. Du følte du svevde på klangens vinger og ønsket du aldri skulle lande. Jeg tror, for menigheten også, utfra reaksjonene vi fikk etterpå, satt igjen med noe av det samme.

Vi fikk stående applaus fra menigheten i en katolsk minoritetskirke, som vi trodde var litt bakovervendt og grå! At det går ann å ta så feil!
Dette gav oss en opplevelse vi aldri vil glemme, en av våre beste koropptredener ever.
Summasumarum: Wien er en stor by i forhold til Ilseng, ca 1,8 mill. Rikt uteliv på kveldstid, mye folk i gater og barer/restaranter. Rimelig mat og drikke, viss en holder seg til vatn og øl attåt.

Takket være vår utmerkede guide, Franziska Pfister, fikk vi en bra orientering om landet og byen vi besøkte.
Østerike har mange flyktninger og fremmedarbeidere som de tar godt vare på. De har ingen olje, langt mindre noe oljefond, men har et helse-og sosialvesen de kan være stolte av, som i hovedsum er lagt opp til å yte hjelp til de dårligst stilte ad økonomi, helse- og bolig.
Dette fikk vi et slående bevis på ved vårt besøk i HUNDERTWASSER. Fargerike små kommunale leiligheter for enslige, planlagt med store fellesarealer for å forebygge ensomhet. Hver leilighet sin egen fasadefarge, ingen vinduer like,akkurat som vi mennesker er ulike. For en ulærd romedøl var det mye å lære og oppleve i Wien. Koret hadde en strålende tur. Godt planlagt og tilrettelagt og prikkfritt gjennomført.

Koret starter opp igjen etter ferien 4/9-2017 kl.19.00 på Breidablikk skole,Ilseng.
Vi ønsker oss flere medlemmer og håper denne beretningen om trivelige opplevelser i korsammenheng vil pirre mange til å komme og bli med i koret vårt. Alle som er glad i sang og sosialt fellesskap er hjertelig velkommen.

Mvh for koret. Inger og Anders<<Tilbake


Ilseng Sangforening

Blandingsved til salgs 2023
Ilseng Sangforening selger 60 l sekker til kr 100 pr sekk. Veden er kappet, kløvd og pakket i mai/juni og er klar for salg i august. Hentes etter avtale i Løten Nordbygd eller kan bli tilkjørt mot et tillegg i prisen, dette avtales ved bestilling
Kontakt Randi Furuseth tlf 41 50 04 42 for bestilling
Les mer... [ 08.08.23 10:27 ]

Tur til Vesterålen i 2024
Ilseng Sangforening ønsker å avslutte året 2023-24 med en tur til BØ i VESTERÅLEN i juni. Det er vår store drøm og mål for året som kommer. Bli med på laget, vi trenger DEG.
Les mer... [ 08.08.23 09:04 ]

Vipps nr til ISF
Vil du støtte koret, er vårt
Vippsnr 572918
Les mer... [ 02.11.20 19:35 ]

Videoer fra tidligere konserter
ISF skal prøve å kompletere opptak fra sine tidligere forestillinger. En del legger ute. Se meny på venstre side
"Gammalt fra oppsetninger"
Les mer... [ 02.11.20 19:16 ]
Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006