Årets tredje NM runde i Solør over
Utskriftsvennlig sideÅrets NM runde i Rallycross ble gjennomført på Velta uten tordenvær, men i strålende sol fra start til slutt. Tony endte sist denne gang pga tekniske problemer med bilen.


Teamets familiemedlemmer reiste avgårde allerede torsdag i det strålende solværet. Dermed ble det tid til å sette opp utstyret på torsdag kveld, samt en badetur på dagen fredag før innsjekk, teknisk kontroll og trening.

Fredag:
15.00
Innsjekk og tekninsk kontroll. Alt OK.

15.30
Trening 2 runder 2 ganger
På første treninga gikk allt stålende både sjåfør og bil tok utfordringen bra.
På andre treninga derimot ble bilen for varm og begynte å lekke vann, dette førte til at mekanikerne måtte trå til å skru. Det viste seg at vi ikke hadde noen ekstra vannslange med og måtte ut på lån,men de andre golfene hadde ikke koniske vannslanger. Så til slutt endte det med at vi måtte kjøre til Grinder for å få tak i slange. Denne ver på plass kl 02.00 på natta og mekanikerne bestemte seg for å sove litt å heller stå opp tidlig å jobbe.

Lørdag:
08.00 Førermøte, allt OK.

08.30 Tidskvalifisering klassevis
Mekanikerne skrur fortsatt, men ettersom vi kjørte trening i går var det ikke nødvendig å stille til tidskvelifisering. Man får likevel kjøre løpet.

11.30
1.omgang. Mekanikerne har fått slangen på plass men et nytt problem har oppstått. Oljetrykklampa virker ikke. Denne er viktig for at Tony ikke skal ødelegge motoren sin. Mekanikerne jobber derfor på spreng men rekker desverre ikke 1.omgang.

15.00
2.omgang. Bilen er klar til dyst, og det er sjåføren også. Det ble veldig trangt i første sving og endel småting sjåførene gjorde feil underveis, dette endte med at to brøt og en ble ekskludert fra 2.omgang. Tony fikk en femtetid. Tony var også en av to som fikk advarsel ved at målflaggfungsjonæren viser frem et svart/hvitt flagg, dette på grunn av kjøringen i første sving.

Søndag:
09.00
Warm up 3 runder en gang. Dette går kjempebra og Tony gjør en god trening.

12.00
3. omgang. Tony starter bra og bilen går som ei kule. Han er allerede to billengder foran de andre ved første sving. Han vet at hvis han skal komme til finalen må han ha en bra tid og plassering fordi han sitter bare på en femtetid og har bare en omgang. Man må ha to fullførte omganger og være blandt de seks beste totalt for å komme til finalen. Tony kjører bra og ligger først, men på tredje runde kjører han kontrollert bilen tilside og stopper den. Bilen var oppe i 95 grader og Tony valgte å stoppe den for å ikke ødelegge noe. Så ble det altså ingen finale denne gangen. Tekniske problemer og ekte sommervarme satte en stopper for det denne gangen.

Junior sjåførmøte med løpsleder. Løpsleder Geir Tyskeberget foreslo at de som hadde biler som kunne stille til finale kunne kjøre, men at de likevel beholdt de plasseringene som ble etter poengene. Dette var alle juniorene enige i.

15.30
Finaler. Som sagt deltok ikke Tony i finalen, men det ble likevel en spennende og artig finale mellom de andre utøverne. Martin Kjær nr. 1, Kent Steen nr 2 og Magnus Bergsjøbrenden nr 3. Videre ble Jim Helstad nr 4, Daniel Holten nr 5 og Henrik Øversjøen Skjerve nr 6 i finalen. Magnus Borhten ble nummer 7 og Tony nr 8.

18.00
Premieutdeling. Alle juniorene fikk velfortjent premie for sin innsats i helgen. Mange andre utøvere var også fornøyde.

Vi takker KNA Solør Motorsport for et stålende gjennomført arrangement og mye moro, samt vår sjåfør Mats Harby og hjelpemann Ole Johan Rødsjø for innsatsen i helga.

Takk også til alle som var på plass og støttet oss.

<<Tilbake


Neste løp:
27.04.13
1. NM runde rallycross, Gardermoen

www.tonynabbenmotorsport.com | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009
 
Ole Martin