EM i Höljes 2011 over!
Utskriftsvennlig sideEtter en i helg med litt små trøbbel og mangel på mekanikere gikk det hele i orden. Dessverre holdt det ikke til en finale plass men kjøretreningen og selve opplevelsen som er noe helt for seg. Så det er ”seier” bare å få kjørt der, sier sjåføren selv.


Alt var klart for avreise torsdag ettermiddag, men med noen endringer på jobben til stefar, sjefsmekaniker Ronny gjorde at han dessverre ikke kunne bli med. Dette satte en litt annen tone i teamet ved avgang. Men med en god venn av Tony som tok seg fri fra jobb og avlyste alle sine avtaler i helgen for å skru, gjorde det hele mye lysere.
Når innsjekk og teknisk var unnagjort fredag var det alt klart til lørdagens og søndagens kjøring. Treningen gikk veldig bra, noen offisielle tider fant vi ikke, men tempoet var der og unggutten selv var fornøyd. På tidskvalifiseringen satte Tony en 20 tid av 36 deltakere, noe han ikke var helt fornøyd med.
Men han kom i heat med noen deltakere som er topp i EM så han hadde satt seg mange tanker om å henge seg på Linnemann fra Sverige eller Leppihalme fra Finland. Men da starten gikk, gikk alt i grus for Tony. Gassen hang seg opp å det var ikke lett å bremse inn til første sving på full gass. Så det var bare å bryte, noe som gjorde at unggutten meget irritert og teamet ble pisket litt rundt i noen minutter. Men det var ikke store jobben.
Alt var klart for 2 omgang og han kom også i heat med blant annet Linnemann. Starten gikk men Tony sliter veldig i starten med å finne det riktige turtallet, og med EM hjul som ikke er helt det samme som blir kjørt med i NM så ble det noen billengder frem til dem andre. Men med en 28 tid så var ikke unggutten veldig missfornøyd. Det ble også funnet en feil med det elektriske anlegget, dette ordnes før til neste løp som er NM runden på Grenland.
I 3 omgang sto han også med mange sterke deltakere i sin klasse. Men med litt klabb og babb i alternativet og ett uhell da en skulle kjøre av banen så gikk tiden litt for fort. Men Tony fikk likevel en 20 tid i 3 omgang noe som kunne ha vært bedre med tanke på alt som hadde skjedd i dette heatet. Men det ble dessverre ingen finale plass, det ble en delt 27 plass totalt men det var god kjøretrening og en morsom opplevelse.
”Jeg må bare takke alle som hjelper meg med det her. Alle som støtter meg og gjør dette mulig, alle som jeg fikk telefon nummeret til i løpet av helgen som stilte opp da jeg trengte det. En stor takk til Brede som kom løpende opp for å hjelpe til, og Kenneth Hansen som lot meg få snakke med en av hans mekanikere. Jeg må også få takke familie, venner, sponsorer og teamet som gjør dette for meg. Det er utrolig stort for meg at dem satser og stiller opp for meg uansett hva. TUSEN TAKK!”


<<Tilbake


Neste løp:
27.04.13
1. NM runde rallycross, Gardermoen

www.tonynabbenmotorsport.com | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009
 
Ole Martin