Hjemme etter 4. NM runde i Skien
Utskriftsvennlig sideTeamet kom hjem natt til mandag 01.45, slitne men relativt fornøyde med helgen. Dessverre gikk ikke alt som det skulle…


Teamet og Tony kom til Grenland allerede onsdag kveld, og tok det hele mer ro. Tony ble godt kjent med banen og følte seg trygg på banen før trening. Kanskje litt for trygg?

Lørdag: Etter en minutts stillhet på førermøte i forbindelse tragedien i Oslo og på Utøya var alt klart for trening. Første trening startet Tony bak en av en NM’s beste sjåfører i sin klasse. Unggutten prøvde å henge på, for å lære seg spor å få hastigheten inn i kroppen, men det gikk alt for fort i inngangen til alternativ sporet. Tony havnet i sandfella og kjørte deretter rett inn i depoet. På treningen etter kjørte unggutten begge rundene, og alt var klart for tidskval.

Tony satte en 8. tid, noe han ikke var helt fornøyd med, men det gjorde at han sto i 2. spor i første omgang. Og unggutten satte også en 8 tid i første omgang med utrolig bra kjøring. Skulle dette bli Tony sin helg?

I andre og tredje omgang ble det bare en 10. tid, etter mye tull i startene og feil valg av alternativ spor. Tony sier selv at han har minst ett sekund og hente bare i starten. Etter første dag lå Tony på en 9. plass totalt. Noe som gav ett 5. spor i b-finalen. Alle omgangene ble kjørt Lørdag, pga det var spådd utrolig mye regn på søndag.

Søndagen kom, å regnet kom også. Tony kjørte en bra warm-up på morgenen og alt var klart for finale. Tony tok en knall start, kom ut som nummer 3. Han prøvde å henge på men han skjønte det fort at det ikke gikk. Tony lå på en 5. plass helt til det var 300 meter igjen til mål, han merket det tidlig at bilen stadig ble tyngre på rattet og plutselig hadde han ingen servo igjen. ”Jeg tenkte det at det er ikke langt igjen til mål så jeg kjører, det er sikkert bare reima som har hoppet av. Men når jeg bremset inn i svingen så fylte bilen seg med røyk og jeg så ingenting. Når jeg gikk ut, så jeg at det var mye olje inni og under bilen. Jeg trodde lenge det var motor eller girkasse som hadde blitt ødelagt. Men heldigvis er det ikke det, så vi håper å få deler til NM finalen om 1 mnd. Jeg merket også alt for seint, at jeg gir alt for mye gass i svingene, så bilen understyrer, og da går det ikke ann å henge på raskeste. Og når servoen blir borte i tillegg så er det ikke enkelt” sier unggutten til oss.

Tony ligger nå litt lengre ned på NM listen totalt, men det er fortsatt ett løp igjen å mye kan skje, siden det er så jevnt.

Neste NM runde er på Dokka om en måned. Tony kommer også da til å kjøre med datoen 21.07.11, sånn som han gjorde på Grenland.


<<Tilbake


Neste løp:
27.04.13
1. NM runde rallycross, Gardermoen

www.tonynabbenmotorsport.com | webløsning: André Kroglund |  Kroglund Media © 2009
 
Ole Martin