• Nyheter
 • Norges Pensjonist Forbund

 • Bli medlem?
 • Styre/organisering
 • Kontakt oss

 • Turer
 • Historie

 • Nærmiljøsentral
 • Romedal Bolig Stiftelse

 • Data
 • Mobiltelefoner

 • Linker

Vedtekter
Pensjonistforeningen vedtok nye vedtekter på årsmøtet i 2019 i forbindelse med utmeldingen fra Pensjonistforbundet.
Les mer... [ 10.01.20 10:58 ]
Tur til Oslo med besøk på Stortinget 22.mars
Utskriftsvennlig side

Buss startet fra Hamar skysstasjon kl. 10.00 fra Ilseng ca. 10.20. Bsøk på stortinget fra 13.30 til 15.30. Etter middag på Mortens Kro på Hjelleråsen, tilbake til Romedal. Til Ilseng kl: 18.50.
Tur til Stortinget.

Ilseng Pensjonistforening var invitert av Stortingsrepresentant Trygve Magnus Slagsvold Vedum til en omvisning på Stortinget.
Turen fant sted 22.mars. Værgudene viste seg fra sin beste side. Man skulle trodd det var en sommerdag, og ikke i mars måned. I Oslo lå temperaturen rundt 16 grader C.
Turen gikk fra Hamar bussterminal kl. 1000. Det var påstigning på Ilseng og Romedal.

Turen fulgte E6 til Olavs-gård hvor vi tok av for å legge turen over Gjelleråsen med stopp på Mortens Kro.
Her ble det en ben-strekk , toalettbesøk. Enkelte fikk seg også en kopp kaffe. Så fortsatte turen til hovedstaden.
Da vi nærmet oss Aker og Sinsen-krysset ble det plutselig stor trafikk av utrykningskjøretøyer med blålys.
I ettertid fikk vi vite at politiet hadde skutt mot en biltyv som hadde truet med kniv.
Da vi passerte så vi at det hadde vært kollisjon mellom en buss og biltyven i sin stjålne bil.
Litt ekstra spenning i hverdagen.

Vi fortsatte vår tur mot Stortinget og kunne konstatere at ute-pilsens tid var kommet. Det var mange som koste seg i den varme vårsola.

Etter en liten pause på Karl Johan ble vi tatt imot av Trygve Magnus Slagsvold Vedum og hans sekretær Kari Sydtangen. Etter en sikkerhetsjekk ble vi tatt med til møterommet for Den utvidede utenrikskomiteen. Her ble vi servert kaffe og boller.
Trygve fortalte da om livet på Stortinget. Stortingsbygningen i Oslo sentrum har siden 5. mars 1686 vært sete for Nasjonalforsamlingen. Den ble tegnet av den svenske arkitekten Emil Victor Langslet

Vi fikk et innblikk i hvordan stortingsaker ble behandlet, og deres ferd fra forslag via komitebehandling og gruppebehandling før de kom tilbake til stortingssalen klare til vedtak .Selv om det tidvis kan være få personer i stortingssalen, betyr ikke det at stortingsrepresentantene ikke jobber. Som regel var det bare fag-komitemedlemmer og de som hadde jobbet med saken som var tilstede under debatt og vedtak . Arbeidsoppgavene er mange og varierte.
Å være stortingsrepresentant er ingen vanlig jobb; mange ulike oppgaver og hensyn skal ivaretas. Det er umulig å gi en uttømmende oversikt over stortingsrepresentantenes hverdag.
Etter dette gikk vi til stortingssalens galleri. Her kunne vi se at det var møte på gang. Nå gikk turen til Lagtingssal, Vandrehall og kontorer. Hele tiden ble vi gitt informasjon om hva som skjedde på de forskjellige steder.
Vi fikk også hilse på Stortingspresident Dag Terje Andersen.

Deretter fikk vi et bevis på at stortingsrepresentanter kan være ganske handlings-raske når de vil, og når saken er viktig nok:
I vårt følge hadde vi en som var veldig lei seg fordi han ikke stilte i slips. Men i slike tider som vi har i dag, kan det være vanskelig å skaffe kapital til en slik investering. Derfor hadde han ikke slips denne høytidsdagen. Men plutselig så han løsningen. Trygve Magnus Slagsvold Vedum måtte være den riktige å henvende seg til for en så viktig sak. Som sagt så gjort! Saken ble lagt fram for stortingsrepresentanten, og etter et par minutter var den løst. Tur-deltageren ble innvilget nytt slips til bruk for slike anledninger.
Så da ble vi to som stilte i slips resten av turen.


Vår tid i Stortingsbygningen var over. Vi fikk utlevert vårt yttertøy og det som ble konfiskert under sikkerhetssjekken. Oskar takket Trygve Magnus og hans sekretær Kari Sydtangen for en veldig fin dag.
Vi startet på hjemturen, som også innebar middagsservering på Mortens Kro. Vi ble servert en meget god gryterett med ris og råkostsalat til.
Etter dette var vi klare for den siste etappen hjem til Hedemarken
Oskar takket sjåfør og deltakere for for en riktig fin tur.

Sekretæren

"Klikk" på bildet under for å se bildene. Foto: Solveig Eliassen.
Bilder fra Stortinget 22.03.2012


<<Tilbake
Medlemskontingent 2023
Pga forhold som det er orientert om på flere medlemsmøter, kan det skje at vårt aktivitetsnivå blir litt lavere i 2023. Men foreningen vil bestå, og årskontingenten blir som før (mindre enn halvparten av kontingenten i Pensjonistforbundet).
Les mer...

Medlemsliste
For tiden har vi valgt at vi ikke kunngjør medlemslista!
Les mer...

Trim og trivsel
TRIM OG TRIVSEL avholdes på Ilseng Samfunnshus hver tirsdag fra kl. 11oo.
Etter trimmen: Kaffekos.

Bli med på tilpasset trim! Hold deg i form!

 

Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006