• Nyheter
 • Norges Pensjonist Forbund

 • Bli medlem?
 • Styre/organisering
 • Kontakt oss

 • Turer
 • Historie

 • Nærmiljøsentral
 • Romedal Bolig Stiftelse

 • Data
 • Mobiltelefoner

 • Linker

Vedtekter
Pensjonistforeningen vedtok nye vedtekter på årsmøtet i 2019 i forbindelse med utmeldingen fra Pensjonistforbundet.
Les mer... [ 10.01.20 10:58 ]
Ut i det Blå
Utskriftsvennlig side

8. august tar Sverres Buss oss med på en dagstur ut i det blå.
Ilseng pensjonistforening inviterte på dagstur «Ut i det blå», fredag 8. august.
Kl.10.00 reiste vi med Sverres Buss AS fra Ilseng i lettskyet pent vær, med retning Romedal for å ta med oss resten av deltagerne som skulle være med på turen.
Nå som alle var samlet kunne Oskar ønske velkommen til 42 deltagere. Og første stopp ville da være Klevfoss Industrimuseum på Ådalsbruk. Sjåfør Sverre ønsket oss også velkommen og gikk samtidig gjennom sikkerheten og praktiske ting på bussen.
Etter en kort tur på veien var vi framme til første mål på turen, Klevfoss. Her ble vi ønsket velkommen av 2 hyggelige verter og ble umiddelbart vist inn i «Hollenderiet». Vi fant oss sitteplasser og Tor Karseth kom inn og fortalte at han og noen unge jenter og gutter hadde
sangøvinger på et syngespill som Tor har skrevet om Edvard Munch’s barndom.
Med Sjølie som akkompangatør kunne de unge ta fatt på øvingene, og med oss som publikum. Det ble en uforglemmelig opplevelse, de unge fra Løten/Ådalsbruk var dyktige. Vi kunne ikke gi slipp på de så fort, så de avsluttet sammen med Tor to viser fra «Arbeidsdaer». Bl.a. «Filtvalsen» hvor Oskar og Kari fikk danse da refrenget ble sunget. Oskar takket for en fin overraskende underholdning. Alle fikk kjempeapplaus.
Nå var det tid for kaffe og vafler, den tok vi med oss ut i det fine været. Det er jo et fint området ute rundt Klevfoss, så her ble det tid til en hyggelig prat også.
Etter hvert ble vi delt inn i to grupper, hvor den en skulle være med rundt på omvisning i
Industrimuseet og den andre på Munch Senteret.
Rigmor tok seg av gruppene som skulle ha omvisning på Klevfoss Industrimuseum, fabrikken
startet opp i 1888 og holdt den gående til 1976. Den står i dag slik den sto ved nedleggelsen.
Rigmor var dyktig til å fortelle historien om Industrimuseet, slik at det ble interessant å høre på, selv om en del av oss hadde besøkt Klevfoss tidligere. Så gikk vi opp til Munch Senteret som ble åpnet på Klevfoss i juni 2012. Her tok en annen guide over omvisningen, og han kunne sin historie om Edvard Munch. Edvard Munch ble født på Engelaug Østre, Ådalsbruk, 12. desember 1863. Munch var en del på besøk på Engelaug Østre i barn/ungdomsår, etter at familien tidlig flyttet. Dette Munch Senteret var virkelig vært et besøk, og om mulig enda bedre i mindre grupper. Her var det mye en kunne studere på egen hånd, bruke tid til å sette seg inn i Munchs historie.
Nå hadde vi fått så mye inntrykk , så det var nesten godt å gå om bord på bussen igjen for neste mål for turen. Vi skulle nå videre til Lalumsvangen setermuseum. Vi kjørte ut på riksv.3, så E6 sørover fram til avkjøring Skabberud/Weensvangen og ca. 16 km sør/østover i
Stange/Romedal Almenning og så var vi framme. Her ble vi ønsket velkommen av Lalumsvangens driver, Anne Mari Sletli. Inne i et av seterhusene var det dekket på til oss, så vi ble bedt om å gå inn for servering av rømmegrøt. De som valgte bort rømmegrøten fikk servert spekemat tallerken i stedet. Da vi var godt forsynt kom Anne Mari Sletli og leste «Kontrollassistenen» for oss. Oskar takket for god mat og servering. Gode og mette som vi var måtte vi ut i solen, vi ruslet rundt på den fine setervangen. Det var flere som ruslet rundt, bl.a kuer, kalver, sauer, høner og kaniner i bur. Kjell Søby var blant deltagerne, han hadde med trekkspillet og det passet jo meget bra nå. Kjell spilte og vi sang med så godt vi kunne. Tusen takk til Kjell for at trekkspillet ble med deg på turen.
Anne Mari og hennes hjelpere kom så med kaffe, vafler, rømme og syltetøy, kunne neppe bli bedre. I den rolige atmosfæren og fine været, var det rikelig monn for den sosiale praten. Tiden gikk fort og da Anne Mari kom med gjesteboken, skjønte vi at vi måtte entre bussen igjen. Nå bar det hjemover ned på E6, via Vallset, så til Romedal. Oskar takket alle for en hyggelig tur. Han ga også en stor takk til sjåfør Sverre for behagelig og trygg kjøring.
Vel framme på Ilseng var klokka blitt 17.30. Dette ble en riktig så hyggelig, avslappende «Ut i det blå» tur. Tusen takk til alle. Vi sees igjen på medlemsmøte 28. august.

Referent Tove

Nylig oppdatert


<<Tilbake
Medlemskontingent 2024
Årskontingenten for 2024 er fortsatt kr 200,-
Les mer...

Medlemsliste
For tiden har vi valgt at vi ikke kunngjør medlemslista!
Les mer...

Trim og trivsel
TRIM OG TRIVSEL avholdes på Ilseng Samfunnshus hver tirsdag fra kl. 11oo.
Etter trimmen: Kaffekos.

Bli med på tilpasset trim! Hold deg i form!

 

Ilseng.net er levert av Kroglund Media © 2006